Om oss i flocken

tisdag 15 maj 2012

Lyrisk, dag 2

Har haft en relativt kass dag idag men snacka om att vi fick det perfekta avslutet! Hade nämligen kurs med tanterna! Först minglade vi (såklart eftersom det var "flera veckor sen" vi sågs sist) och efter det gick jag igenom lite olika nosarbetes övningar (vittringsapporteringmetoden á la mig och uppletande grundövningar). Efter det hade dom gjort pizza som vi åt menadas vi diskuterade och planerade! Senare blev det lydnadsträning i olika former - Berättade om dirigering och RUTAN som moment! Helt underbart att se hur underbart duktiga alla ekipage har blivit! Till och med så duktiga att när en av hundarna idag beslöt sig för att dra igång en stor ta-fatt-lek (skällde, sprang som en tok och gjorde lekinviter) så var det inte ens andra av dom andra 8 hundarna som svarade. Så busfröet gick tillbaka till matte ;)
Men det häftigaste av allt har varit att se boxern Hugos och mattes framsteg. Han var på spänn heeela tiden och kunde nästan inte fokusera alls på matte. Matte var såklart också orolig och spänd eftersom han gärna sprang och gjorde lekinviter till dom andra hundarna och eftersom han är en boxerhane är han ganska burdus! Han är extremt snäll och kommer aldrig helt fram, han vill verkligen bara busa men det blev för mycket. Så en träning så fick hon vara själv ute på plan och vi stod med hundarna vi sidan om och var beredda. När han rymde iväg så schasa vi bort honom och matte var rolig och glad. Efter att ha stuckit två gånger gav han upp och har sen dess gått att ha lös på alla träningar - både med oss och när dom varit med nytt folk. Han är en helt annan hund! Lugn, hamonisk och har fullt fokus på matte heeela tiden! Dra inte ens iväg om andra hundar gör de! Helt underbart och matte är så himla stolt och glad OCH LUGN! Helt underbart, blir nästa tårögd av tanken!

Tanterna hade även skickat efter ett jättefint halsband till Ninja och mig som inte hade kommit till avslutningen! Det fick vi idag! Blev så glad att tårarna kom (ja jag vet, jag grinar jämt). Grymma, bästa tanterna!

Tack än en gång för det superfina halsbandet!

Pricken över i:et var att träningen gick KANOOON! Fira följet gick super och hon hade fullt fokus trotts mycket störning av de andra ekipagen! Till rutan stack hon som en raket och klockrena ställanden och lägganden! Fanns inte så mycket tid för egen träning men avslutade med en vittringsapportering. Nervös och förväntansfull efter att ha tränat och sen låtit henne vila någon dag. La upp 6 pinnar + min. Hon såg pinnarna direkt efter jag tagit ut henne ur buren och fäste sig på dom direkt! Släppte henne och kommenderade lugnt "LETA". Hon gick ut i bra tempo och såg lugn ut. Hon nosade över alla pinnar UTAN ATT ÖPPNA MUNNEN OCH SMÅ NAGGA PÅ ALLA, hittade min och markerade - Belönade med godis! Tog tillbaka henne vända upp och skickade igen, den här gången nosade hon över alla igen och tog upp rätt pinne - BELÖNADE och avslutade! HUR FUCKING UNDERBART KÄNDES INTE DET?! Det finns hopp :D Lydnadsklass 3 vi närmar oss! Tränade även några rut-inkallningar ute efter träningen som också gick bra! Så det var med ett stort leende jag återvände hem :)

Nu blir det en stor kopp te och tokmys i soffan tills Rikard kommer hem och bäddar ner oss!
Sweet dreams!
/Tinan

2 kommentarer: