Om oss i flocken

torsdag 4 oktober 2012

Fjällmys och drag drag drag?


Funderar starkt på att boka en stooor stuga i fjällen och bjuda med massa trevligt folk och bara åka massa skidor, promenera på fjället och njuta! Självklart ska det vara gångavstånd till fint, hundvänligt skidspår! Tror jag bestämmer det nu! :) Letandet av boende startar NU! Någon skrev i sin blogg för ett tag sen att "allt jag känner att jag vill göra, SKA jag göra." Så, let's start here! 

Jag har tävlat en tävling som heter Vindelälvsdraget och för er som inte vet var det är så sök på Google och YouTube, framförallt YouTube, finns huuuur mycket filmer som helst och tävlingen är jättehäftig! 
Men det jag vill komma till är att det är så otroligt häftigt att köra drag i fjällmiljö! En av sträckorna jag åkte på tävlingen var längs med en stoooooor sjö, soligt väder och världens finaste omgivning. Jag glömde helt tävlingen för ett tag och bara njöt! Tänk att bo sådär känner jag bara.. Herregud, vad underbart! Tyst, fridfullt, öppet lanskap och soool! Spåren var katastrof eftersom 20 slädar dundrat över dom i plusgrader men det gjorde inget. Min sträcka var 1,5 mil och jag har aldrig tävlat ett så långt lopp innan och jag körde en lånad hund som jag känt sen vi åkte TILL tävlingen. Känslan jag hade i benen när jag kom i mål var obeskrivlig - Energin var NOLL. Men jag var i någon form av lyckorus! Att som sagt åka skidor med hund i dom där miljöerna är som medicin för själen! Pumpar en full av energi! 

Inga fjällbilder utan bilder från skolans första Skolmästerskap 2011!

Nu ska jag åka och möta upp Jenny och Gizmo för lydnadsträning innan... JAG SKA ÅKA OCH KÖPA SUSHI! Lycka <3 
/Tinan

5 kommentarer:

  1. jag kan rekommendera Sälen och främst Hundfjället/Tandådalen eller Stöten. Där finns fina spår där man får köra hund samt milsvis med skoterspår där man är välkommen med hund, jag bor ju där och har aldrig stött på några sura miner! Dessutom finns det boende till bra pris, speciellt på Stoten.se Det går enkelt att komma upp på fjället och väl uppe så kan man köra länge utan att se en själ :)

    SvaraRadera
  2. Och då kanske man får riesen-sällskap också? :))

    SvaraRadera
  3. Hittar du ett ställe där man även kan köra släde så kommer jag hemskt gärna!! :-D

    SvaraRadera