Om oss i flocken

måndag 9 april 2012

Hundträning 9 to 5

Eller kanske snarare 8 to 7! Gårdagen var nämligen helt i hundträningens tecken! Först upp för att lägga spår åt alla hundar, spårdebut för Lajjans Rurik! Ninja och Moggie fick varsitt IPO1/Appellspår på kortklippt fält. Otroligt nöjd med båda damerna och det är otroligt roligt att se Ninjas spårglädje komma fram mer och mer för varje meter hon går. Hon som bokstavligt talat har hatat spår. Att gå sakta och jobba helt självständigt var inte hennes grej. Igår klarade hon till och med av att Rikard och Lajjan gick bakom och filma och knäppte kort, något som stört alldeles för mycket tidigare. Otroligt stolt <3
Moggan brummar på som vanligt, lite förvirrad vid apporterna men det tar sig! Spårar som en gud gör hon!
Lajjan och Ruriks spårdebut gick kanoners, två raka ca 40m långa spår - piece of cake sa Rurik!
Rex spårar alltid bra ;)

Tårögd av tanken av att mina lilla bruna äntligen hittat tillbaka till spårglädjen. Finaste!


Åkte vidare till Härnösand efter spåren för lunch, lydnad och skydd! Snabblunch på donken och sen vidare för lydnad! Började med Moggan och hon traskar på fint, börjar även greppa det här med externbelöning! Funkar kanooon!
Ninja stod näst på tur och efter att ha sett matte busa med Moggie så var koncentrationen på högsta nivå! Körde lite frittfölj och känner att det måste jag alltid göra först i passet nu en tid framöver, hon har bäst energi och koncentration då och de funkar bäst så! Gick kalas! Körde även lite rut- och konskick (elitrutan sitter, wihooooo). Hon älskar detta min lilla eyeande vallare ;) Spinger ut, hunkar sig och stirrar med sänkt huvud! LOVE IT!
Blev lite fjärr, hon fick för sig att man skulle hoppa rätt upp och rakt fram vid varje STÅ... Not good ;) Men vi backar lite för det har aldrig hänt, haha. Kan ha berott på liiiite för mycket kelpierus i kroppen. Ställande och läggande sitter men sättandet slipar vi fortfarande på, hon vill gärna ställa sig men ser lite bekymrad ut som att hon vet att det inte riiiktigt är rätt ändå. Slipa slipa, backa backa. Apporteringen går kanon, både metall och trä (och att hoppa är ju det roligaste av allt så får hon bara hopa hämtar hon nog vad som helst!).

Sadlade om för skydd! 18 hundar på startlistan och naturligt vis ståd vi bland dom sista och naturligtvis började det snöa - crap. Men glad är man ju ändå :D Tur man har sällskap av Lajj alltså! Roligt att se alla "färdiga" hundar, man får fina målbilder av att alltid få se slutresultat på träningarna! Vi närmar oss jag och Mogg men har en bra bit kvar! Torbjörn tar fram monstret i min lilla grå som lydnaden liksom rinner av lite för tillfället (mycket lite men det märks!). Ninja satt och skrek och skällde under dom första 8 hundarna - Ni vet, skyddskelpien. Helt mad satt hon i bilen medan "dom riktiga" skyddshundarna satt tyst och snällt och tittade ut!
Alla hundar gick kanon och nöjda mattar och hussar brummade hem i snöovädret.

Väl hemma däckade alla i soffan - hundar, husse och matte! Lyckades i alla fall ta oss en dusch och fixa middag innan vi somnade lite i en stor hög.

Idag skulle vi spåra MEN eftersom det kommit tillräckligt med äcklig slask för att spårplanen ska raseras. Blir prommis med vilddjuren istället och avslappning! Ikväll blir det i alla fall kurs med mina damer i inomhushallen! Ska även försöka att redigera alla filmer från igår och fixa en liten film! Vi får se när den blir klar (MÅÅÅNGA filmer blev det..)!

/Tinan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar