Om oss i flocken

söndag 15 april 2012

En helg på utställning

Har stått i monter i helgen för Eukanuba (som ni säkert redan vet, dom festa av er som läser min blogg iaf)! Har varit en riktigt skojig helg - Har kikat på fina, fina borderterriers och många andra fina såklart! Jenny visade den enda kelpien.. men man må väll ändå säga att hon visade något av det bästa i Sverige! Finaste, finaste Gizmo. Annars har dagarna rullat på via montern, framförallt idag! Monterjobb från 9-16, har hjälp massor av hundägare med foderproblem och dilemman! Alltid lika kul, och att dessutom få skicka med dom en hel hög med superfoder är ju bara pricken över i:et!Folk blev helt chockade när dom tänkte plocka fram plånboken och betala och det visade sig att dom fick sina 3kg påsar ;) Wonderful! Många glada miner av kunder och världens energiboost till mig av de lyckliga kunderna!

I övrigt har det varit en rätt omtumlande helg med humör upp och ner och hit och dit men idag, just nu känns det också! Har haft myskväll med bästa Rikard med pizza och massa annat onyttigt framför tv:n. Imorgon är det back to work igen och veckan är rätt fullproppad så det är bara att tuta och köra!

Veckans projekt i hundväg ska bli den förbannade vittringen.. Jävla skit moment, ska försöka lista ut hur vi ska slå på nosen på fröken brun som bara fokuserar på att HÄMTA och PLOCKA upp dom små pinnarna och inte markerar mina för fem öre.. Det går för fort i huvudet och hon har inte alls förstått att det handlar om att använda nosen.. (Samma problem som vi först hade i söket..!) Hmm.. Tål att tänkas på! Ni som har någon fiffig metod, dela den GÄRNA!

Kram på er!
/Tinan

1 kommentar:

  1. Hej!
    Har inte läst detta förrän nu, hur går det med vittringen?
    Jag har också lite ångest för det momentet, men jag har inte ens en ursäkt ;-)Eller det skulle väl i så fall vara att jag tycker det är urbota dumt att lära hunden att bara ta "mina" spårapporter. Med en annan sorts pinnar hade det varit ett betydligt vettigare moment.
    Några tips som jag hittat är iaf:
    Spika fast pinnar på en bräda, endast "din" är lös. Svårt med variationen på placeringen, men man kan ju alltid göra ett par olika brädor.
    Lägga pinnarna i lagom höga glasburkar (så att hunden inte kan ta dem alls) så att man får en markering.
    Göra en stor hög med pinnar. Kanske mest om man har en hund som vill ta med alla tillbaka.)
    Träna med kottar (under en gran) i skogen. De som du inte tagit borde vara tämligen ointressanta...eftersom de inte ens är spårapporter ;-)
    Kanske skogen först, sen glasburkar, sen fastspikade.
    Oavsett metod så kommer du lösa det...om du inte redan gjort det.
    Kram!

    SvaraRadera