Om oss i flocken

tisdag 18 september 2012

Vad är ditt mål?

Frustrerad på folk som säger en sak men gör en annan. Just nu så frustreras jag över personer som säger att dom vill nå långt inom hund, karriär, livet, sport osv men ändå stor och stampar på samma ställe eller går och går men utan mål och mening. När jag tränar hund så har jag mål med i stort sätt allt - Kan vara en tävling, färdiga moment, utveckling som ekipage, utveckling som hundförare osv. Jag skulle aldrig kunna träna nått helt utan mål.. Aldrig. Varför? Jo, för att jag skulle inte ge ALLT och göra mitt bästa.. Och.. Om inte jag gör de, varför ska hunden? OCH om jag skulle må otroligt dåligt eller störa mig på något så otroligt så skulle jag väll göra nått ÅT DE! Inte sitta och gnälla dag efter dag. Har sagt rakt ut de som sånna sura människor aldrig tror att dom ska få höra (SANNINGEN, att ingen orkar höra gnället) senaste tiden. Känns skönt, tar du min energi och bajsar på den med ditt gnäll så kan jag kasta tillbaka skiten och ifrågasätta varför man istället inte försöker göra något åt sin situation eller ber om hjälp. Frustrationen kryper i kroppen på mig. GALET vad jag lägger energi på fel saker men.. blir irriterad på folk som hellre sitter och surar än försöker ta sig ur skiten man själv satt sig i. MEN, nu slutar jag tänka på det.. POFF, BORTA. Avreaktion avklarad.

Inspiration, motivation & målmedvetenhet SMITTAR!
SMITTA MIG SÅ SMITTAR JAG DIG! :)

Älskar att träna med mina favvotjejer från Matfors och Härnösand för att där finns alltid MÅL och ett driv framåt, vilket gör att man själv sugs med och vill vidare! Dock tränar jag inte med dom så ofta som jag velat men det är alltid lika underbart! Nu ska vinterträningen börja snart igen och jag ser fram emot många fina träningstimmar i vintersol men även i inomhushallen i Söråker! Har redan lydnadshelger och inspirerande lägeridéer som jag hoppas kan ge mig och brudarna massa energi i vinter! Agilityn kommer av sig själv då jag anmält mig till inomhusträning november till april och då kennelklubben har träningstävlingar en gång i månaden hela vintern (som här uppe är typ november, december, januari, februari, mars, haha).
OCH jag har inte berättat att Ninja kanske har hittat en drag-partner! Har fått månen att testa två hundar (kelpies) i draget i hopp om att hitta någon som kan gå i spann med lilla Ninja! Så himla kul! Blir någon vända upp på Södra Berget och testköra dom med kickbiken nu snart när alla andra säsonger är slut ;)

Mitt i all detta snack om inspiration och mål osv så måste jag säga att jag saknar min sommargäst Matilda med folk otroligt mycket! En lika stor hundidiot och träningsgalning som jag själv + att jag skulle behöva någon som piskade mig på gymmet för snart är det dags för SKIDOR och muskelprocenten ligger på NOLL. Hm! Miss you honey!

BTW, tränade lite lydnad idag efter jobbet. Målen för dagen var - Mer driv, målmedvetenhet och fart ut till rutan OCH apporterna (trä och metall). Och ska man vara ärlig så nådde vi båda! OTROLIG gas ut till rutan, bättre än någonsin! Och bra apportering med! Upptag på vägen UT och bra tempo in och till och med BRA AVSLUT. Så himla lycklig när jag åkte hem tillsammans med hela familjen och alla duktiga hundar! (Agnes fick också leka lite, Rex och Cross gjorde fina pass med Rikard, Moggie är avställd). Middag och matlåde-making när vi kom hem och nu sover alla (soffan) utom jag! SÅ, känns ju som dags att göra dom sällskap och lyfta in dom i sängen! Ha de gott!

/Tinan

4 kommentarer:

 1. För vissa hundar har jag vissa mål, för andra hundar är det helt andra. För en del har jag inga speciella mål till en början, som sedan ändras längs vägen. Vad andra har för mål, eller huruvida de följer sin målsättning lägger jag ingen energi på. Det är ju energi som jag kan lägga på mina egna hundars träning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men i vissa träningsgrupper är det ganska strikt att man tittar på varann man hjälper varann och om folk säger att man vill nå hit och dit och andra människor hjälper och fixar och trixar och personen i fråga alltid bara skyller på att hunden är ofokuserad och okoncentrerad när han/hon själv inte är det minsta målmedveten. DE stör mig.. I övrigit skiter jag fullständigt..

   Radera
 2. Du har minsann skinn på näsan! Känns mycket upplyftande. Ibland kan det uppkomma icke väntade motgångar vad det gäller mål,och då får man fokusera på vad man kan göra för att inte tappa sugen helt och hållet. Jag gillar dig skarpt Tina!!

  SvaraRadera