Om oss i flocken

onsdag 12 september 2012

Ändrade planer & BRIST

I morse la jag varsitt spår åt Ninja och Moggie och när jag åkte hem la jag två till. SÅ, även om jag planerat att köra lydnad ikväll så ställde jag in de! Hundarna har fått jobba ordentligt under spåren och det känns lite väl att pressa dom så när tävling. SÅ, vila efter dagens två spår! OCH istället för att spåra imorgon morgon så blir det ett snabbt lydnadspass för Moggie och kanske ett spår om Rikard följer med ut (need some feedback) + att Rikard ska gå ut Ninjas spår! Slutar 19.15 och då blir det att åka 5 mil till Härnösand för sista skyddspasset innan tävlingen........... OMG, så sjukt nervös. Bokstavligt talat - Blir sjuk, huvudvärk och snurr i magen! Andas in, andas ut! 

Känner mig inte allt inspirerad till att träna! NOLL inspiration! Går på rutin rutin rutin.. Ska bli jättekul att tävla men på nått sätt så finns det inget driv.. 
Moggie ska ju flytta tillbaka till Rikards mamma i höst/vinter eftersom hon ska bli mamma och då kommer hon förmodligen att stanna där eftersom hon inte riktigt funkar i vår flock.. Så för det första känns det JÄTTETRÅKIGT att behöva släppa IPOt och lilla Moggie.. Moggie är inte alls min typ av hund och vi har bara haft henne hos oss för att träna och tävla henne och för att jag ska få lära mig mer om sporten som min sambo brinner för. Moggie är världens goaste men fick väll inte den bästa starten i livet och de ligger kvar.. Hon är en jättesvår hund att träna och hade det inte vart för att jag lovat Rikards mamma att meritera henne och för att hon är så otroligt gå så hade jag aldrig valt henne som min tävlingshund.. Det började bara som en kul grej men nu står vi här och ska göra våran IPO1.. Hon har bott hos oss i ett år och blir 4 i november. MEN, vill jag satsa på IPO är inte Moggie rätt hund jag vill göra det med.. Hur sorgligt de än låter. MEN hon är inte min hund.. Så som sagt, att släppa IPOt känns jobbigt.. Sporten och hunden är något alldeles extra. 
Agilitysäsongen är i stort sätt slut men ser fram emot en vinter fylld med hundträning då jag bokat in mig på agilityträning i inomhushallen en gång i veckan från november till april. Men behöver HJÄLP för att komma vidare. 
Lydnaden känns svår.. Nu är det "allvar".. Vi ska tävla lydnadklass ELIT sommaren 2013 och jag behöver någon som kan skärpa till mig och ge mig lite glöd! Jag minns när jag stod och såg på lydnadsklass elit ekipagen och tänkte "ååh.. tänk när man är i elitklass.. tänk".. Men inställningen att "dit kommer vi ju ändå aldrig". Nu står vi här och är uppflyttade och klara. Jag är GRYMT stolt över mig själv och över MIN HUND att vi på tre år tagit oss dit! Trodde aldrig att jag hade den kunskapen eller de självförtroendet att satsa. Men även om det låter nonchalant, vilket jag inte vill att det ska göra men, vi har aldrig lagt upp något träningsprogram eller analyserat märkvärdigt mycket i träningen hittills. Vi har bara kört på och tränat i perioder. Men nu när det är dags för elitklass känner jag att jag både förlorat på att inte varit "så noga" och att jag måste skärpa mig när jag tränar. MEN vill ha lite inspiration! 
Ninja har blivit jätteduktig att spåra men det som är så sjukt irriternade är ju att i lägre är det platsliggning med SKOTT. Ninja gillar INTE skotten.. Dom senaste träningarna har jag suttit med henne och det har gått okej - la upp en film för inte så längesen. MEN när skytten står så nära och dessutom bakom hundarna så blir hon lite väl orolig.. Hoppas kunna träna detta mycket i vinter då det finns en skidskyttebana 1 km hemifrån. Men det är svårt.. 

THE BIG NEED - INSPIRATION
Skulle behöva ett läger, en kurs en träningshelg med grymma människor! Rex ligger i vila och känner inte att någon i min direkta omgivning är sugen på att satsa ordentligt i någon sport jag pysslar med (förutom agilityn där jag har kanonträningskompisar i både Timrå och Härnösand). 
Tips på roliga läger eller kurser mottages mer än gärna! Åker gärna iväg en bit!  

Nu sitter jag och Rikard och trycker i oss kvällsfika medans vi planerar morgonsdagens träning - Spår, lydnad & skydd! 

/Tinan


2 kommentarer:

 1. Kan känna igen mig lite i det du skriver. Ibland går allt bara på rutin och inspirationen och drivet finns inte riktigt där.

  Du fick mig att fundera lite över varför det går så mycket upp och ner i vår träning och det kan nog bero lite på att jag inte är så inspirerande för hunden de gånger som träningen inte känts så bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tror jag definitivt att det är! Jag måste antingen ha inspirerande folk runt mig eller sätta upp tidliga mål som typ tävlingar för att få igång drivet! Men motivationen att lära sig mer och utvecklas är grymt viktigt och att ta hjälp från andra, där står vi nu! Måste hitta någon energifylld person att utvecklas med! :D typ..!

   Radera