Om oss i flocken

måndag 17 september 2012

Lämna eller stanna?

Min lilla "IPO-karriär" skulle kunna vara slut nu.. Jag och Moggie har nått vårt mål. Men IPOt har satt sina spår.. Är inte helt säker på att jag vill lämna sporten.. Lämna den helt kommer jag ju aldrig och göra eftersom jag lever tillsammans med Rikard men.. Jag har fastnat. Jag vill fortsätta.. Moggie är inte min hund utan en avelstik som nu ska forsätta sitt liv som det, vi passar inte helt och hållt som team heller och i vinter blir hon fyra.. Så känns lite sent att börja sats nu.

SÅ.. Frågan kvarstår.. Blir nästa köp en lydnad/agilityhund eller blir den en med IPO-potetial? Och oavsett.. Vad ska jag ha för ras? För hundtyp? Och ja.. Hur ska jag tänka? Vill man ha en bra hund som passar just mig så måste man u börja kika runt i tid så man skapar sig bäst förutsättningar! (Även om många av mina tidigare hundköp vart spontanköp sååå kan man ju försöka göra det lättare för sig själv).
Jag som alltid sagt att jag inte vill ha en schäfer - ALDIRG. Känner mig från ingenstans otroligt sugen på en Rex/Moggie-valp.. OTROLIGT. Dom kommer bli kvicka, alerta, samarbetsvilliga sporthundar och jag tror att en valp från den kombinationen skulle passa mig fint faktiskt. Samtidigt som jag inte kan släppa att dom är klumpiga.. (Jämfört med en kelpie eller malle). Eller ska jag gå emot alla regler och köpa en maffig kelpiehane och vara först i Svergie att köra med kelpie? Eller kanske en sportmalle? Som man kan göra ALLT med, till och med agility? ELLER.. Ska jag köpa en kelpie eller BC och satsa på nått annat än IPO?
Chade's Moggie
Jabina Rex
Rex & Moggie ska paras nästa löp (Oktober/November) - Kennel Wiking Chidob

Tur de är ett tag kvar.. Men som sagt, anledningen till den hastiga beslutsångesten är att det känns så otroligt trisst att lämna IPOt.. IPO är väldigt speciellt men så otroligt kul och givande som hundtränare! Att jobba med drifter är grymt kul, rena drifter!

I övrigt snurrar jorden lite för fort igen och jag vet inte riktigt vart jag är påväg eller vart jag ska.. Har sträckt ut en hand i hopp om att få lite hjälp men after all.. Hälsa går före allt. OCH jag är bara 21 år och planerar att leva i minst 60 år till, så att förstöra kroppen nu är inget alternativ. Stress i för hög grad är en sjukdom. En sjukdom bara du själv kan bota..
/Tinan

6 kommentarer:

 1. Ni har ju två valpar, varför inte köra med nån utav de?

  SvaraRadera
 2. Cross är ju Rikards hund och ska bli hans nästa sport- och tjänstehund! Agnes ska bli avelstik och ska framförallt ställas men självklart blir det träning med henne med av olika slag! :) MEN jag vill fortsätta med IPOt måste jag ju hitta en hund? Borderterriern lite för liten ;) Och Ninja är alldeles för mesig :) That's it!

  SvaraRadera
 3. En kampcocker kanske? ;)
  Inget barmarks-SM för er?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har varit grymt sugen men har träffat så himla få och kan så lite om rasen :/
   Nej, har varit småförkyld hela sensommaren :/ Skickar Erica och Swix istället! Satsar på att vara med på SM i vinter!
   Lycka till förresten! :))

   Radera
 4. Varför har du varit så emot att skaffa en schäfer? :)

  Och som du skriver, varför stressa ihjäl sig när man är så ung, du har tusen år på dig att få en bra IPO hund, du verkar inte vara rastlös med allt du redan har ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är uppväxt med schäfer och har alltid känt att rasen är för stor och klumpig för min smak.. MEN efter att ha lärt känna lilla kvick Moggie och, arbetslust personifierad - Rex, så blir jag sugen ändå ;)

   Radera