Om oss i flocken

söndag 9 september 2012

5 & 6 dagar


Igår var jag LEDIG hela dagen och självklart ägnade jag den till mesta del åt hundträning! Det börjar närma sig tävling - IPO1 och Appell (och agility nästa helg för den delen).
Åkte och hämtade Amanda och vi körde ett agilitypass på Timrå BK med.. blandat resultat! Ninja var inte på något agilityhumör och påtok för förivirrad och ofokuserad! Men några delar gick riktigt fint! För att ta det kort så blev det bättre och bättre ju längre in i träningen vi kom!
Agnes fick komma ut och köra lite hinder också! Låga bara för att fokusera på hinder och testa! Gick kalasbra och hon snappade upp det ganska snabbt. Ska inte påstå att hon kan något men hon hoppade över det själv helt spontant några gånger efter vi var klara och blev toklycklig när hon blev belönad för det! Gullunge!
Amanda har från och med den här träningen blivit TVINGAD att anmäla sig till en tävling...! Pajjazz är suuuperduktig!Efter visiten i Timrå åkte vi hem och åt middag innan vi skulle lägga spår med Lajjan innan lydnaden med Therese! ;) La ett spår på lydnadsplanen till Moggie med 7 vinklar då det just nu är vårt lilla problemmoment! La ett rakspår på 50 meter på samma plan till Agnes och ett ca 250m långt spår i 20-25cm högt gräs med 7 till Ninja (som tälvingsmarkerna) eller rättare sagt, Amanda la de!

Moggies spår gick bra! Hon blir lite lätt nonchalant och slarvat så korrigerade vid det två första vinklarna och de resteradne gick mycket bättre och det två sista var helt utan anmärkning! KALAS. MEN fler sånna här spår innan tävlingen...
Ninjas spår var sjukt bra! Vinklarna klockrenta och alla apporter! Hon la sig vid första apporten och kastade upp den i luften (glad kelpie...) och när jag kom fram till henne.. Hittade jag den inte.. Så jag ba jaha? Blindmarkerade hon? Men jag såg den ju?? Hmm.. Ska tillägga att det var rätt mörkt ute och i rätt högt gräs.. Fick släppa de och gick vidare. Som sagt hon spårade kanonfint och efter vi spårat klart gick vi tillbaka till pinn-försvinnar-stället och jag kommenderade "leta" och 30 sekunder senare hade hon hittat pinnen! SÅ vi markerade alla pinnar iaf ;) OCH ska lära oss att hålla oss i skinnet! Haha!
Agnes spår gick kalas, hon visste precis vad hon skulle göra när vi kom ut till spåret och för att vara hennes andra spår i livet så är jag mer än nöjd! Fina skruttan!


Idag blev det lång skogsprommis med FlockenFem och ikväll blir det vila för stjärnorna! Soffmys och planering för matte! Bara 5 dagar till appell och 6 dagar till IPO1.. *Magen pirrar*. Planering planering planering! Aja, nu ska jag pyssla vidare och klura ut vad jag ska göra med mitt liv! :)

/Tinan

2 kommentarer: