Om oss i flocken

måndag 3 september 2012

Go hard or go home

Hemma igen efter en intensiv helg i Östersund tillsammans med Emelie, Sofia och Martin.. Och hundarna förståss! Började helgen med världens missförstånd på jobbet som gjorde att resan till Östersund blev försenad.. Men med ett toppen team som medresande så blev det rätt bra ändå! Kom fram till stugan vid 22.00 och då blev det kvällsfika och hopp i säng!

Lördagsmorgonen var otroligt vacker och skvallrade om fint väder, så blev det också! Tror att  var enda staden solen hittade till på lördagen! Två lopp stod framför oss, hoppklass först! Hopploppet blev ett "full-speed-no-brain"-lopp då Ninja taggade gaaalet på omgivningen! Tokigt tokigt men även de loppet hade guldkorn!
Lopp två var ett grymt bra lopp för utom en sekund av det. Den sekunden Ninja sprang mot fel tunnel och var tvungen att stoppa in en tass i den.. Det blev vårt tredje hinder typ och de resterande 17 gick som en dans - nöjd utan pinne ;)

Kvällen spenderades med Härnösands härliga Agilitygänget på en värdelös pizzeria i Krokom! Dyr mat och en konstig resturangägare! Meeen allt blir trevligt med trevligt sällskap! Somnade i stort sätt direkt när jag kom hem men klev upp lite senare för att filosofera och dricka te med resten av gänget!

Dag två började med regn.. Och första loppet var som lördagens sista.. Ett litet fel och vi är utan pinne! SUCK. Meeen än en gång, ett jättebra lopp av Ninja med en liten miss!
Sista loppet var inget att hänga i julgranen men alla lopp har guldkorn och så även detta! Finaste Ninja!

Har fått massor av inspiration under helgen av alla ekipage, framförallt alla som man umgås med! Är omgiven av otroligt duktiga förare och hundar! Har även fått förfrågan om att medverka i ett agilitykvar, något jag självklart direkt tackade ja till! KUUUUL!

När tävlingarna var slut, allt packat och alla rosetter plockade så bar det av mot Härnösand. Trött som aldrig förr och helt slut i hjärnan så jag hade två timmar på mig att ladda om för skydds- och lydnadsträning med Moggie! När vi kom fram gick jag för att rasta henne och hon var heeelt galen! Borta från matte i tre dagar och inte fått gjort nått mer än att rasta sig och promenerat lite.. Hur ska detta gå tänkte jag när vi klev ut på skyddsplanen MEN Moggan levererade spotless! ÄNTLIGEN alla bitar sitter och nu har vi två veckor kvar att finslipa! Kanon!
Next up var lydnad tillsammans med Laine (kennel Dobfancier)! Jag fick börja med plats och när det var dags för oss att gå lydnaden letade Moggan figurantens... Inte sååå konstigt men mycket nyttigt! Hon levererade efter en liten diskussion om huruvida vi skulle leta figuranter eller gå lydnad! Från sättandet satt allt! Känns sjukt skönt att ha två veckor med finslip kvar! Taggad!

Idag trimmade jag tre hundar, slutade tidigt och åkte hem för att träna! Ställde in och städade istället! Moggan kördes så bra igår och Ninja var fortfarande seg få. Helgen! Blir spår innan jobbet imorgon istället! :)


/Tinan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar