Om oss i flocken

söndag 25 mars 2012

Uppletande premiär & och lite rosa!

Idag tog ajg mig i kragen och tog med alla hundarna på långprommis i solen med uppletande! Mysigt att se hundarna studsa runt i lera och vattenpölar lyckliga över att inte sjunka ner 1 meter i snö ;) När vi kom upp i skogen letade jag reda på en fin ruta och började valla! Hundarna sätt fullt fokuserade och väntade med spänning på dagens uppdrag! Mogg fick agera bankvärmare på just detta uppdrag då hon varit lite off senaste tiden på grund av sin skendräcktighet. MEN dom andra dårarna fick sig en och två vändor i rutan som ar 50x20m i öppen skog. Ninja var först ut! 7 föremål låg ute och när hon hittat 4 så skiftade jag hund (la ut dom fyra som kommit igen igen dock). Rex fick sig ett kortare lydnadspass fram till stigen.. Han fullkomligt drooog mig genom terrängen och detta är INTE önskvärt.. Ah ah säger jag bara. Efter lite förhandling var vi redo för uppdraget och Rex dundrade ut i rutan.. Efter 4 föremål fick Ninja ta dom sista 3. Rex ylade medans. Moggan sov/solade. Fortsatte vår promenad och kom sedan ner till klubben! Tog mig ett lydnadspass med skruttan och efter två uppletande pass och tok bus med dom andra två var väll inte tempot att hurra för men hon skötte sig bra!
Lämnade av schäfrarna hemma och åkte till jobbet en snabbis innan uppletande pass två skulle börja.

1 år sen!

Snabb & Farlig ;)

Sveriges snyggaste skynke, right?


Gjorde världens tabbe första passet och glömde allt godis i bilen, bra gjort liksom! Men tänkte att de löser vi med lite kamp! Ninja bleev lite besviken men höll bra tempo hela passet ändå! Grymt nöjd med det! "På tävling får man inga godisar i rutan" var min ursäkt, men fick såklart lite dåligt samvete så köpte lyxgodis på Arken innan pass två! Hundgodis med 100% kött! MUMS sa Ninja!

Pass två blev jättedumt men som tur var så har man ju en stjärna som löser det ändå. 9 föremål på en ruta 50x30m, fält med vind från sidan.. Lätt va? Mmm.. De sa Ninja med! Vi delade upp passet i två pass (5 föremål i pass 1 och resterande 4 i pass 2), men gud så hon fick jobba. Första passet gick som på räls, ut och in med föremål zoom zoom zoom. Andra passet blev svårare då föremålen som var kvar var små och svåra.. (liten platsring, nyckelring i plast, spårapport och en liten plastfigur). Jobbigt blev det men hon jobbar så jävligt bra alltså! Letar och letar, går inte tillbaka till gamla legor eller söker på samma ställen! Skitfint arbete som avslutades med alla föremål i ryggfickan! Hon fick lite energi när vi kom tillbaka till bilen och kan säga att sådär en timme efter passet var hon heeelt döööd.. Tills jag öppnade ytterdörren för att ta ut soporna ;) Så klart! Men nu ligger hon däckad i soffan igen, min prinsessa!

Imorgon är det dags för kurs igen och förhoppningsvis kommer denna vecka bringa mig mycket kunskap och positiva svar :D Ska även anmäla mig till en kurs imorgon, JAG! KURS! Jag ska gå kurs :D Inte hålla i den utan gå en själv, känns så jäkla skoj! Att jag dessutom ska få gå den men tillsammans med en toppentjej och hennes hund gör ju de hela lite skojigare också ;) Taggad! Ska även fixa med kläder till oss och hundarna och ringa tryckerier! Detta kommer bli kanoners! Tror hundarna är lika taggade som oss nu när snön börjar tina bort! Till och med gräsplanerna börjar tina och torka! 

Har lagt en beställning hos Sportamore också så snart trillar det in ett par snygga dojjor och ett par löpartights som ska skickas till tryckeriet! Skojsigt! Måste ju bara bjuda på en bild på mina grymt snygga skor som nu är påväg hem till mig och mina rosa strumpor ;)

Rosa Salamon skor! Mitt tredje par, värda vart enda öre!
Igår hade jag ett litet samtal med en gammal vän, Carro som gick i min klass i 1an i Forshaga! Snackade agility, träning och tävling! Blev så otroligt taggad av snacket hon och hennes systers agilityfilmer att jag nu i stort sätt kommer ligga och vänta på agilityplan tills den är torr! Kändes som vi fick en rejäl motivations-kick! Så i sommar åker vi på dom tre tävlingar som Västernorrland erbjuder -.- och sen blir det Värmlandsveckan också som det ser ut nu :D Hoppas träffa skoj folk där! Fyller 21 första tävlingsdagen så det blir tårta i mitt tält iaf ;) Får se om vi åker på någon fler tävling i sommar vilket jag absolut hoppas :) Men först ska lydnad och IPO planeras in! :) Någon som ska på någon skoj tävling i sommar?

Hoppas kunna vara lite effektiv i veckan eftersom så himla mycket tid rann iväg pga av förkylningen.. MEN ska göra en to-do-list tillv arje dag i veckan så jag får lite struktur i virret! Känns skönt också att jag kommer få träffa min fina kille (eller rättare sagt, killar) lite mer den här veckan, lycka <3 

Ha det gott allihop! Kan meddela att jag mår tusen gånger bättre och verkligen är på bättringsvägen :)

/Tinan

2 kommentarer:

  1. Hihi...har oxå sådana skor...oxå mitt 3:e par :-P helt underbara :-) å ROSA
    skulle bara behöva mer motivation att använda dom som dom ska så bmi värdet sjunker suck...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt underbara! :D
      På med skorna och ut i naturen med hundarna! :) Eller knyt på dig joggingskorna och koppla på hundarna! Canicross är grymt kul!

      Radera