Om oss i flocken

tisdag 6 mars 2012

ONLINEKURS i Canicross (Barmarksdrag, linkörning) 2012

______________________________________

Onlinekurs i Canocross 
(Barmarksdrag, linkörning).

I vår tänker jag dra igång en onlinekurs i drag! Barmarksdrag är ett kanonsätt att hålla igång både sig själv och hunden muskel- och kondisionsmässigt! Dessutom är det superkul och väldigt enkelt att utföra och träna!   

 
Hur ska kursen gå till?
Jo, du som anmäler sig får under fyra fyra månader hjälp med teori, övningar och coachning för just ert ekipage! Vi kommer med jämna mellanrum att ha kontakt för att diskutera träning, analysera och planera för att ni ska komma framåt i träningen! Under tiden kommer jag att skicka texter som kan handla om olika saker inom träningen som ska hjälpa er att komma in i tänket och komma vidare, det kan även vara ren fakta om tävling eller upp- och nervärmning och streching tex. MEN det är inte bara jag som kommer att vara med i diskussionen utan vi kommer även att få hjälp av kunnigt folk som tex. ekipage i svenska draglandslaget och andra hundtränare på elitnivå som använder draget som konditionsträning, aktivering och stimulering.
Självklart kommer vi att ha en diskussion i gruppen (alla kursdeltagare) och diskutera problem i träningen och andra funderingar! Tanken är att ni ska komma in i dragtänket och lära er mer om träningsformen utifrån olika synvinklar och nivåer! Vi ska hjälpas åt för att uppnå våra inviduella mål.
Vi kommer även att ha fysioterapeuter (hund) som kommer skiva texter och hjälpa oss i vår träning!

Träningshelg
Kursen avslutas med en valfri träningshelg här i Sundsvall i slutet på Augusti (datum är inte satt riktigt än)! Där kommer vi att träna drag såklart, diskutera träning och analysera olika hundar och hundtyper i träningen. Vi kommer även att ha roliga föreläsningar med svensk dragelit och sjukgymnaster om träningen! Vi ska ha trevligt och lära oss massor helt enkelt ;) 

Hur? Var? När?
Hur berättade jag ju! Du väljer själv hur du vill kommunisera under kurstiden - samtal, mail, sms osv.
Det går inte att anmäla sig ännu med håll utkik så kommer info!
Du kan bo vart som helst i Sverige och ha vilken ras som hellst och vilken tidigare erfarenhet som helst (kursen riktar sig till nybörjare eller er som ännu inte kommit ut och tävlat).
Tanken är att kursen ska börja i början av Maj och sluta i Augusti.
Träningshelgen är valfri och för varje deltagare som hoppar av så öppnas en plats för någon annan
som vill vara med (som inte har gått hela den andra kursen). 
 
 
_________________________________________________


Om ni har några frågor eller funderingar hör gärna av er!
Tina Sporrong
tinasporrong@gmail.com
073-8469985

Innehar FA-skattsedel. 

3 kommentarer:

  1. Sjukt sugen att hänga på dragtåget :)

    SvaraRadera
  2. Hej, Planerar du ngn canocrosskurs i år ? Vh Gunilla NORBERG

    SvaraRadera