Om oss i flocken

onsdag 2 november 2011

Nördig trimshopping á la Tina. 

Ringarna längst upp till vänster är mina! Och saxarna är Tinifierade! ROOOSA!


 Dag 2.
Igår var stora baddagen för oss baskurs elever! Bada bada bada i Espree Plum Perfect, så de luktade otroligt gott på hela trimmet! Bra produkter gör verkligen skillnad! Vi har lärt oss hur man ska schamponera, skölja ur, torka och föna! Vi har också lärt oss vikten av att använda balsam även på icke-långhåriga raser. Men det bästa var nog ändå att lära sig att använda slang- och golvfön på ett effektivt sätt, helt otroligt viken skillnad det blir.. 
Först badade vi en Wheaten (jag och Elin, min nuvarande sambo), de gick snabbt och lätt då den inte hade överdrivet med päls, och som van utställnings/elevhund så stod hon så fint hela tiden.
Andra hunden var en otroligt olycklig, stor schäferhane med MASSOR av päls.. Han sjöng sig genom hela badet och även hela torkningen. Han var en så kallad pip-schäfer delux. Tro det eller ej, men man vande sig lite även om irritationen bubblade fint inom en (de hela tog runt 3 timmar..).  

Dag 3. 
Denna dag började även den med bad! Denna gång av en puff som skulle badas och sen klippas! Den lilla hunden fick först grovklippas ute i salongen med maskin och sen ta sig ett bad i Esprees Silky Show. Doftförändringen i badet kändes helt okej efter att ha stått i Plum Perfect i två dagar, man blir lite snurrig i huvudet. MEN det finns ju jobb som luktar betydligt mindre gott, haha! När det var dags att tömma analsäckar försvann den underbara doften av ren hund rätt snabbt. Men snabbt på med schampoo och en vända till med massa lödder så luktade de mumma igen!
När det var dags att klippa sjunker självförtroendet lite, flygig tunn päls som aldrig blir som man vill. Man slipar och slipar på vinklar, hålla saxen rätt, borsta borsta borsta också kommer proffset och vips ser allt per-fekt ut, så grymt häftigt. Klipp-klipp och allt ser strålande ut. Men man blir bara bättre om man testar och i slutet av dagen fick jag en del beröm för bra jobb! Halleluja!
Hund nummer två var en pudel. Tro mig.. Den var nedklippt men herregud vilket jobb med all denna päls. Riktigt kul dock, att lära sig föna dessa superhundar med denna superpäls! Skithäftigt! Fick även klippa pudeltassar och pudelnos, kändes rätt okej att lämna över resten till ett proffs ;) 



Är just nu inne i någon deppig period.. Tror det beror på att det börjar bli höst och mörkt. Känns inte alls kul.. Stressen gör sig påmind hela tiden och saknar min avslappnande pojkvän Rikardo.. Aja, det är bara att hålla ut och göra det man kan av situationen. I helgen bär det av mot Strömsholm och bästa Lottan och förhoppningsvis Stefan! Ska bli kul. 

Min resa till Hok och Rikard och Rex IPO3 debut är räddad så nu åker filmkameran med! Ska bli så jäkla kul, blir ju första gången jag ser dom tävla (förutom lydnadsklass). Känns ju dessutom kul att Rikard väljer tävlingar som är så nära och bra ;) Drygt 67mil bara!

Nu blir det middag, plugg och avkoppling! Imorgon blir det upp tidigt för att lägga spår på vår UNDERBARA äng. Svårt blir det dessutom, gräset är kort kort kort för liten Ninja! Ska bli kul att se hur hon löser uppgiften! 

/Tina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar