Om oss i flocken

torsdag 31 januari 2013

Sakta men säkert


Idag var vi (som sagt) i Matfors och åkte skidor och sen tränade vi lydnad. Lydnaden kändes faktiskt jätte bra! Efter tre pass som inte gått alls speciellt bra.. Eller ”inte alls bra” är väll fel sagt. Vi har haft ett långt uppehåll och lydnad är färskvara, i alla fall för oss. Ninja har varit osäker på vad rutan egentligen var och blandat ihop KONAN och RUTAN. Problemet har vart, för det första, att hon inte vill gå till konan för att dragningen till rutan har vart för stor (och dum som har vart har allt stått uppe samtidigt). Finns det ingen ruta så går det kanon, då går hon till konan klockrent. MEN när det fanns en ruta så blev det konflikt i hjärnan. Och när jag tog tillbaka henne och förklarade att ICKE, konan först rutan sen. MEN, eftersom vi tränade så gick det bättre och bättre! Plockade bort kon-momentet och körde sen några maxade skick till rutan. Bara fart i fokus. Får hon en för klurig uppgift runt rutan (alltså ett svårt eller långt skick) och inte är riktigt med i matchen så tänker hon för mycket och söker sig till EN kon. Taggar jag henne så får hon rätt position direkt. Blir att klura och ja ;) Klura!
Apporteringsdirrigeringen fick samma problem när vi la in konan. ”Konan? Aldrig de liggen tre apportbockar där borta!”.. Nej fröken fräken. Konan först, apporten sen! Den ekvationen var lite lättare, i slutet blev det faktiskt kanon!
Det var typ det jag tränade på! Fokus nu ett tag bli fart och glädje och inte allt för kluriga övningar för att komma tillbaka i lydnadsformen! Hon gillar fart och går sååå mycket bättre om hon får använda sin fart överallt hon kan! Dra upp och sen få lite ordning och reda, men just nu är vi i dra upp dra upp dra upp-period! Verkar funka! :)

Har bokat ett ridhus till mig och Emelie i helgen dessutom! Bor man här upp blir alla vårtävlingar i ridhus tills all snö är borta (slutet av april), så ska man tävla är det bara att förbereda hunden på äckligt underlag.. Tja, iaf om man har en prinsessa till hund ;) ÄCKLIGT säger Ninja. Eller, ja vem vet! Hon kanske har blivit lite mer bad-ass efter två år i schäferflock? ;) På söndag vet vi!
Två timmar men lydnadsträning ska det i alla fall bliiii! Kanske blir det sushi efter det? Hihi! Nästa helg ska vi ju nämligen till Kramfors ridhus och se när Emelie och Zwierki tar sitt LP3! Blir en kul helg de med!

Nej, nu kommer snart Ewa och Hanna och hälsar på! Ha de gott! 
/Tinan

4 kommentarer:

 1. Låter som att ni hade ett bra träningspass! =)

  SvaraRadera
 2. Tror inte hon har blandat ihop så mycket, som att hon vet vad hon gillar. Rutan är de flesta hundars favvomoment, något som ger mkt belöning, så rent logiskt vill de springa dit. Apportbockarna är lite likadant (för hundarna som gillar apporter förstås), men här eftersom vi sällan tränar med apporter stilla på rad, så brukar det bli lite lättare.

  Kul att det gick bra :)

  SvaraRadera
 3. Nej precis! Hon vet ju att hon ska till konan men väljer att gå dit dragningen är störst ;) finns där ingen ruta eller apportbocken går hon gladeligen till konan! Jag har iaf en plan!

  SvaraRadera