Om oss i flocken

tisdag 8 januari 2013

Årsresumé och inför 2013

Ja herregud vilket år.. Vet inte ens vart jag ska börja. Det är tur att jag har mina hundar och en hundidiot till pojkvän för detta året är det dom dom har räddat mig, mer eller mindre.

Var förkyld i stortsätt hela vintern och tränings- och tävlingsidiot som man är så SÅ FORT man blev lite frisk tog man skidorna och tokåkte med snabba hundar i skidspåren.. Blev egentligen inte frisk för ens snön försvann.

Fick veta i februari att mina föräldrar skulle skiljas. Jag är enda barnet och det kom inte som en chock egentligen men.. Jag har ändå levt i en värld där en familj är en mamma, en pappa och x-antal barn så att acceptera att det inte längre såg ut så tog tid och jag har fortfarande inte helt accepterat de.. Rikards föräldrar är skilda så fick mycket stöd från honom och mina föräldrar såklart. Någonstans så känns det ändå bra.. Vill man inte bo eller vara ihop så ska man inte, även om det är en jobbig process så tror jag vi alla tre kommer vara lyckligare när det lugnat sig helt.

Fick min F-skatt och startade företaget. Fick hjälp via ett centrum för egenföretagare som blev en tung sten i min ryggsäck. Jag var ny som företagare och tog hjälp som jag blev hänvisad till via onämnd förmedling.. Just den kvinnan jag fick kontakt med hade extremt dålig koll på sitt jobb.. Fick otroligt mycket fel information som jag såhär ett år senare framförallt fått städa upp. Saker som hållt mig vaken många nätter.. Att starta företag och driva ett eget stort projekt blev en mardröm istället för en dröm. Fick dessutom konkurrenter som inte fanns när jag startade som gjorde att stressen gick upp ännu mer (för er som inte vet så drev jag ett trim). Jag mådde inte bra alls.. MEN, jag sa inget och kämpade på och hoppades hela tiden att nått skulle hända och att de skulle lösa sig.

Jag har varit mycket sjuk, sovit extremt dåligt, varit ledsen mycket och nej, jag har inte haft ett bra år alls, men någonstans känner jag att jag gått stark ur striden! Jag är starkare än någonsin även om jag inte helt gått ur min strid. Har väll inofficiellt gått in i väggen och nu ska jag byta riktig, man kommer ingen stans i den jag står nu liksom.

Detta är lite av det som hänt i mitt icke-hundliv.. But thank God for dogs. Våra hundar har varit relativt friska och krya, inga allvarligare skador eller sjukdomar och alla mår bra! Här kommer året på tävlingsplanerna för mig och Rikard!


Tävlingsåret 2012

JUNI
2/6 Appellklass spår (DEBUT), Njurunda BK - Tina & Ninja - BRÖT
4/6, Lyndasklass 2, Timrå BK - Tina & Ninja - 1:a pris, 163p, LP2
9/6, IPO3, Hörnefors - Rikard & Rex - 286p (A:95, B:96, C:95), CERT
10/6, IPO3, Umeå BHK - Rikard & Rex - 256p (A:94, B:87, C:75)
11/6, Lynadsklass 3 (DEBUT), Timrå BK - Tina & Ninja - 215p, 3:e pris
15/6, IPO3, Enköping - Rikard & Rex - 256p (A:86, B:95, C:77)
20/6, Lydnadsklass 3, Sundsvall BK - Tina & Ninja - 204p, 3:e pris
21/6, Lydnadsklass 3, Njurunda BK - Tina & Ninja - 1:a pris, 264p, UPPFL. LKL ELIT

JULI
8/7 IPO3, SK Ådalen (Sollefteå) - Rikard & Rex - Disk.
8/7 IPO1 (DEBUT), SK Ådalen (Sollefteå) - Tina & Moggie - Ej uppf.

AUGUSTI
4/8, Agilitykl 1, Sundsvalls BK - Tina & Ninja - Disk.
4/8, Hoppkl 1, Sundsvalls BK - Tina & Ninja - Disk.
4/8, Hoppkl 1, Sundsvalls BK - Tina & Ninja - Disk.
5/8, Agilitykl 1, Sundsvalls BK - Tina & Ninja - 10 fel.
5/8, Hoppkl 1, Sundsvalls BK - Tina & Ninja - Disk.
11-12/8, SCHÄFER SM, IPO3, Värnamo - Rikard & Rex - 17 PLACERING! 
(A: 73, B:92, C:72)
19/8, Agilitykl 1, Sandvikens BK - Tina & Ninja - 10 fel, 9 placering
19/8, Agilitykl 1, Sandvikens BK - Tina & Ninja - Disk
19/8, Hoppkl 1, Sandvikens BK - Tina & Ninja - 0 fel, 4 placering

SEPTEMBER
1/9, Agilitykl 1, Östersunds BK - Tina & Ninja - Disk
1/9, Hoppkl 1, Östersunds BK - Tina & Ninja - Disk
2/9, Agilitykl 1, Östersunds BK - Tina & Ninja - Disk
12/9, Hoppkl 1, Östersunds BK - Tina & Ninja - Disk
15/9, Appellspår, Matfors BK - Tina & Ninja - UPPFL. 291,5p, Klassvinst
16/9, IPO1, Härnösands BK - Tina & Moggie - 244p, UPPFL. (A:85, B:85, C:74) Klassvinst
22/9, Agilitykl1, Nordmalings BK - Tina & Ninja - Disk
22/9, Hoppkl1A, Nordmalings BK - Tina & Ninja - Disk 
22/9, Hoppkl1B, Nordmalings BK - Tina & Ninja - Disk
23/9, Agilitykl1, Nordmalings BK - Tina & Ninja - Disk
23/9, Hoppkl1, Nordmalings BK - Tina & Ninja - Disk

OKTOBER
14/10, Lydnadsklass 3, Sundsvalls BK - Tina & Ninja - 260,5p, 1:a pris
20/10, Lydnadsklass 3, Matfors BK - Tina & Ninja - 230p, 2:a pris

NOVEMBER
3/11, Lydnadsklass 3, Timrå BK - Tina & Ninja - 270,5p, 1:a pris LP3


Ett fantastiskt mål på många sätt och vis och jag är extremt stolt över mina hundar! Jag har tjänat oerhört dåligt det här året men förutom mat, hyra och annat man MÅSTE ha så har nog resten gått till hundarna. Som det ska vara alltså.

Vi närmare eftertanke så.. Blir jag nog lite tårögd.. Mmm, tårarna kommer. Ninja är min första tävlingshund i lydnad, hon är 3 år gammal och vi är uppflyttade till LKL Elit. För mig känns det stort och mäktigt.. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna ta oss hit. Aldrig. Jag ville men jag trodde aldrig. Och helt plötsligt är vi här! Pricken över i:et är väll att vi klarade en spårappell med bravur och 291,5p, klassvinst och 10 10 på spåret - Ninja som inte ens klarade av att ha sele på sig, och som inte klarade av att gå i en lina, och Ninja som inte ville spåra, BARA söka. Och dessutom har vi tagit tag i agilityn. Inget kanonår pinn-mässigt men hjälp vilken utvecklig! har fått så enormt mycket beröm och det känns helt underbart. Agility är verkligen VÅR sport! Ser otroligt mycket framemot 2013.
Ninja har utvecklats otroligt under de här året. Tävling är inte allt och anledningen till att det gått så bra för oss är att vi verkligen har hittat varann och är ett TEAM på plan. Det har tagit tid att hitta tävlingsvanan och känslan men nu är vi bannemig här! Dom sista lydnadstävlingarna kändes kanon - känslomässigt och vi hade fin kontakt! Samma på agilityn och samma i SPÅRET! Finaste lilla hunden.. Du är allt jag någonsin önskat. Du är perfetkt!
IPOt då! Tog Moggie hösten 2011 och hösten 2012 klarade vår IPO1 efter en tragisk debut i juni. Tävlingen i juni var bara för min egen skulle men frågan är om det var så schysst mot hunden. Hur som helst gick vi igenom det och i september fixade vi vår IPO1 med klassvinst! Stolt som få då jag bara hållt på med sporten 1 år och det faktiskt är 3 GRENAR var av en skydd vilket var HELT nytt + ny ras. Moggie är definitivt ingen lätt hund och hade inte körts speciellt mycket i skydd och lydnad men var helt klar i spåret. Hon är en klurig individ som tog mitt hjärta med storm. Stolt över vår prestation!
Skaffade också vår lilla maskot Agnes samtidigt som Rikard hämtade Cross! Våra små barn som nu är hela 9 månader! Tiden flyger iväg!

Tanken var ju att Rex och Moggie skulle paras och så blev det, dock gick Moggie tom och därför väntar vi inga valpar! Tråkigt men sånt är hundlivet!


MEN Det bästa på hela året var ändå min och Rikards förlovning 28/10-12! Lyckligare än någonsin med dig vid min sida, min ängel! 

2013

Ja, vad är då tanken med detta år.. För min egen del ser målen ut såhär..

 • Sluta snackaskit och falla ner i fula ovanor för att andra gör det. Fokusera på att må bra själv, det gör man inte om man snackar skit. Alla måste dra sitt står till stacken för att miljön ska bli bättre. Vänner har kommit och gått under 2012 och jag har fallit ner i den fula ovanan att snacka skit bara för att någon annan gör det och bara för att slippa ta tag mina egna problem - Där skon egentligen klämmer. Jag erkänner, jag snackar skit ibland, oftast står jag för det jag säger men det är bara onödiga uttalanden jag kan hålla för mig själv eftersom jag vid närmare eftertanke kanske inte menar det - Men i år ska jag göra mitt yttersta för att lägga av. 
 • Äta bättre - helst 4-5 mål om dagen. Helst vill jag gå upp några kilon - Väger idag 53-54kg och är 166cm lång ungefär. Om jag inte ska bli tjockare så ska jag isf få mer muskler, vikten ska upp 
 • Göra saker för min egen skull (som helst inte har med hundar att göra). Man måste ta hand om SIG SJÄLV och jag tror att det är bra att göra nått ICKE-hundrelaterat ibland. Detta betyder också att jag kommer fortsätta med positivförstärkning i form av sushi när jag gjort något riktigt bra! 
 • Ta hand om dom som verkligen tar hand om mig! 

På hundfronten ser det ut såhär.. 
 • Skaffa mig en fyrbent IPO-kompanjon - Klartext - Schäfervalp.
 • Lydnadschampionat med Ninja.
 • Uppflytt till Ag.kl 2 och Ho.kl 2.
 • Agility och Rally kurs med Agnes.
 • Agility kurs/läger m Ninja.
 • Draga-debut (barmark eller nordisk får tiden utvisa).
 • Utsällningsdebut för båda brudarna. 
 • Ungdomssatsningen i IPO 2013. 
TJA.. Vad ska man säga? Ser ut att kunna bli ett bra år? Imorgon ska jag grotta ner mig i SBK Tävling och leta elitdebut och agilitytävlingar! Ska bli spännade! Nu ska jag springa tillbaka till spisen som jag lämnade för att skriva detta, storkok på G! MUMS! Och trotts att året varit kämpigt så ser jag otroligt ljust på 2013! Har chans till många nya möjligheter och roliga uppdrag vilket jag ser otroligt mycket fram emot! Vi hörs hörni och imorgon hoppas jag kunna komma med en tydligare träningsplan och tävlingskalender! 

2013 kommer bli så jävla braaa!
Lycka till allihop!

/Tinan

2 kommentarer: