Om oss i flocken

tisdag 17 juli 2012

Nyckeln till framgång.

Nu har några dagar gått och dippen börjar bli en uppförbacke. Jag ger aldrig upp, aldrig, även om allt ibland känns som living hell. Any way, var ledig hela dagen idag och tog verkligen vara på den på bästa möjliga sätt - á la Tinan. Började med en ordentlig sovmorgon, fortsatte med att göra en riktig brakfrukost till mannen i mitt liv ;) och gick med kort prommis med vovvarna! Väckte Rikard och satt ute på altanen i solen och åt allt gott! Sedan dukade vi in allt och väntade på att Martin och Hasko skulle rulla in! När han kom packade vi in alla hundar i släpet och brummade vidare mot Härnösand för skyddsträning! Blev ett bra pass och härlig analysering i solen med delar av träningsgruppen! Och så till dagens bästa - JAG FIGGADE FÖR FÖRSTA GÅNGEN! Hjälp vilken kick! Shit, känslan av att vara mitt upp i hundens starkaste drift (hunden var Rex). Rex har börjat grisa i ärm i bevakningarna (bita i den när han inte får), så vi behövde en figg som han hade stor respekt för som kunde säga åt han när han dummade sig - Matte. Rikard skickade in han i skärm tre gånger och första gången så blev han otroligt chockad och förvånad när JAG var just där och dessutom tillrättavisade honom när han grisade!  Vi säger såhär - Det funkade! Rex vill INTE hamna i konflikt med matte så efter två skick så var det slut på griserierna. Duktig kille! Kände mig som världens coolaste efter att ha fått varit figg för första gången - dessutom med bra resultat! Vissa skulle säkert inte påstå att jag figgade spec mycket men det skiter jag i ;)

Har lärt mig mycket dom senaste dagarna.. Både om mig själv och om vilja, tro och målmedvetenhet. Vill vi någonstans så kan vi ta oss dit - Det handlar om inställning. Det är okej att få dippar, trilla ner i ett surt hål. Vi är omringade av fler underbara personer än vi tror som mer än gärna ger oss en hjälpande hand - ta vara på dom! Och, de löser sig alltid! Alltid.

Jag gick ut på min första IPOtävling för drygt en vecka sen.. Gör en urusel tävling poängmässigt. Vet att flera har pratat om resultatet bakom min rygg, vänner och ovänner och folk jag inte känner. Dom har pratat om min kunskap, min prestation, min hund och om hur jag tänker. Skitsnack kallas det. Det kommer ALLTID att finnas i vår omgivning. ALLTID. Så vill du nå stor framgång, förvandla detta till ny energi att fylla din tömda tank med! VISA DOM! Se det som en sporre att nå målet! Och använd den positiva energin du får av vänner för att intala dig själv om att du har kapasiteten och möjligheten. Eller så stänger du av. Du kör ditt race, vad andra tycker och tänker om din träning och din prestation är väll upp till dom! Vad som spelar roll för dig är ju hur DU känner, vad DU tycker och vad DU vill.
Men som sagt, detta skitsnack tar ALDRIG slut.

Har flera vänner som står på tröskeln till nya kapitel i livet men som inte vågar kasta sig över start- eller mållinje bara för att för många lägger näsan i blöt och hellre gnäller och trycker ner andra än att själv göra nått med sitt liv. För oftast tycker jag att man får höra skitsnack från folk som själv inte är/har varit/någonsin kommer att vara på någon form av nivå själv. Med nivå menar jag alla former av prestation/erfarenhet/allmäntvetande och oftare än oftast så ser man att avundsjukan lyser igenom. Varför gör folk så? Varför kan man inte bara beundra folk man ser upp till eller tycker är duktiga? Varför är det fult att vara trevlig och ärlig? Varför är det lättare att hålla tyst eller leta fel när du ser ett tiomässigt frittfölj, ett klockrent skydd, ett drömspår eller en annan enormt bra eller häftig prestation?

Jag tror att när vi hittar ett bra mål, något vi verkligen vill uppnå så måste vi..

 • Göra en plan med tidsplan, delmål och ett slutmål (tävling/prestation/känsla).
 • Omge dig med en härlig grupp människor som du trivs med och litar på. 
 • Hitta motivation för DIG och hitta rätt motivation för DIN HUND. 
 • Ta hjälp av andra, lyssna, analysera och få andra synvinklar. 
 • Prata om problemen som dyker upp, vi är inte mer än människor och det är inte alltid så lätt! Våga vara öppen. 
 • Titta på, läs om, lyssna på andra med erfarenheter. Jag blir i alla fall inspirerad av att se duktiga ekipage tävla, träna eller läsa om andras framgång och tankar. Sånt kan också sporra en att nå längre, kämpa mer! 
Dom senaste dagarna har jag mått skit över allt möjligt och andras agerande har både gjort saker värre men.. Som tur är har man bra vänner också som gör allt för att plocka upp en! 
Har bestämt mig för att unna mig något för mig själv som kommer att göra att jag får mer EGEN-TID - Med egentid menar jag inte att jag är ensam eller något utan mer att det är tid då jag inte tänker på jobb, ekonomi, hushåll, tvätt, städ, disk...... OSV. Vad det är kommer ni snart att få veta men än så länge så håller jag det för mig själv.
Då vi ändå är inne på "hjälp-dig-själv-spåret" så kan jag väll tillägga att jag just fyllt år och Rikard fyller 12 dagar före mig. Rikard fick en diskmaskin av mig (och sin mamma) och jag fick en självgående dammsugare. När man bor 2 pers och 5 hundar på 65 kvadrat så blir det håååååårigt och daaaaaaaammigt, FORT. Och även om vi bara är två så blir det mycket disk - eftersom båda två hatar att diska. Självklart blir detta ett problem för mig som är något pedant... SÅ, nu har vi verkligen gjort något för att hjälpa oss och vårt förhållande ;) lite på traven! Nu saknar vi bara en torktumlare sen är vi helt utan hushållsarbete... inte för att vi idag kutar med tvätten över huvudet tills den är torr, MEN vi slipper hänga och sen vänta tills den tvätten är torr innan man kan tvätta nästa... I-landsproblem gott folk. Haha, aja - The point is - Hjälp dig själv! Gör vardagen lättare för dig och din omgivning, små saker kan underlätta massor! Tänk efter! Detta är också saker som hjälper dig att nå ditt mål - för - Mår du bra, är kroppen fylld med bränsle och det är bara att gasa! 

Avslutar med lite bilder på våra underbara småttingar!
Agnes & Cross

/Tinan
6 kommentarer:

 1. Håll fast vid dina drömmar! Är det någon som kommer att nå sina mål så är det du!! Vilket energiknippe du är!

  SvaraRadera
 2. Riktigt bra skrivet, alla dessa människor är bara energitjuvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att le och se glad ut och hoppas att deras patetiska inställning försvinner innan dom är helt utan självinsikt

   Radera
 3. Mycket bra skrivet, tummen upp till er och lycka till!
  (och måste bara få säga att cross är underbart söt!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Cross är en riktig pärla! Fiiina killen!

   Radera