Om oss i flocken

onsdag 13 juni 2012

Liten men tuff

Nu har Agnes bott hos oss i nästan en vecka, vilken hund! Är så himla glad över att ha denna lilla pansar mus i hemmet! Ett gott skratt förlänger livet och Agnes förlänger våra liv för fulla muggar at the moment - så som bara valpar kan. Hon varvar supermys och sova-på-ryggen-på-mattes/husses-mage med fullkomliga terrierryck med rumpan underkroppen-ryck och det enda man ser i dom ögonblicken är en strävhårig boll med tusen små gryn i fören (hennes pyttesmå tänder). Gulle!

Hon följer en vart man än går.. Och om hon mot för modan springer iväg eller följer med någon av dom andra hundarna kommer hon som en misil så fort man ropar! Vi väntar nu på bakslaget ;) haha en terrier som aldrig ifrågasätter inkallning lär ju inte finnas. Eller, vi v'ntar inte på bakslaget, vi är glada så länge vi har en lydig hund och tills de arbetet sätter igång ;)

Igår var hon med på kurs! Hade tanterna på kurs ute vid Deltat (världens finaste område). Vatten runt om så hundarna kunde springa lösa allaihop! Alla var lösa samtidigt om rejsade som tusan och ingen ens reste ragg - 8 hundar (whippetar, tibbe terrier, varghundar, boxer, blandis, sheltie) plus Ninja och Agnes! Helt otroligt härligt! Dessa hundar har lärt känna varann på tantkursen jag hade i våras! :)

Agnes fick sig en prommis ut till udden (800m) och sen blev det vila i buren medans jag instruerade i rapport och sök! :) Sov som en stock! Sen när vi grillade så gick hon lös, skötte sig fint fint bland alla hundar! Vande sig till och med vid de två varghundarna som var typ 100ggr större än henne! ;)

Ninja fick också köra lite rapport och sök, nöjd tjej! Hon fick vara hare till whippetarna i rapporten.. de va liiiite läskigt ;) Men eftersom det är hennes bästa polare var det rätt kul också! Men shit var mäktigt det är att se whippetarna springa sitt snabbaste.. Och inte tala om varghundarna..! Galet!

Sen gick hon hem lös bland alla kopplade hundar var lite lättare att villa bort ifrån matte då men hon kom fortfarande så fort jag ropade, underbara!

Hon fick sig lite rejs på sandstranden också och fick fuuuullt med sand i mustaschen ;)

Väl hemma efter att varit på jobbet med Diza hela dagen, badat och fönats och sen varit på kursen kunde man ju hoppats att hon skulle vara trött.. Haha, icke! Rejsade några vändor och hade likte kamplek med Rikard innan hon somnade ORDENTLIGT på min mage i soffan. Sov som en stock och sov sen dessutom hela natten.. Det har hon iofs gjort sen hon flyttade hit ;)

Fina skruttan! Hon har i alla fall lätt att ta det lugnt om man hjälper henne lite på traven, hon har sina två burar och i dom sover hon superbra! Klart hon lägger sig på mattan och i soffan och sover också men det äääääär ju så kul att leka med dom andra hundarna, leksakerna, bollarna.. skorna.. strumpor.. matskålar.. IKEA-kassar.. öl-burkar.. moppar.. mattor.. papper.. Rex svans.. ;)

Idag har vi varit på skogprommis ggr två på 20 minuter - en med bara matte och en med tax-valp-kompisen Diza! Kanonkul! Sov rätt gott efter dom och vaknade inte ens när kunderna kom ;)

Nu sovs det middag här hemme tills lekkompisen Rikard anländer ;)
/Tinan

2 kommentarer: