Om oss i flocken

tisdag 5 juni 2012

Det blir alltid som man tänkt sig

Idag var jag på en underbar föreläsning som alla borde gå på! Alla! Titeln på föreläsningen var "Det blir alltid som man tänkt sig" och Olof Röhlander var föreläsare. Han pratade om inställning, motivation och målmedveten het.. och om att framrutan är större än bakspegeln!

Själva grejen med att "det alltid blir som man tänkt sig" var att, om ni själva tänker efter.. Har man dålig inställning till något så går det ofta dåligt! "Jag kommer aldrig klara detta.." Nej då klarar man det heller inte.. Men har man god inställning och är målmedveten så är chansen mycket större att det faktiskt går bra.

Han pratade också om hur mycket vi själv kan styra över när det gäller mål och inställning. DU väljer själv om du ska åka till jobbet och se fram emot det eller om du är sur och grinig.. Gillar du inte dina kollegor, miljön osv men jobbar med att tex hjälpa människor - Hitta det positiva! Du kommer att göra någons liv lite lättare med din kunskap osv. SE de positiva! Gör DET till ditt mål för dagen och det som gör att du vill åka dit. Istället för att slösa tid på att vara sur.

Några citat från föreläsningen..

"Kompromisslös målmedvetenhet" 
Något alla som vill ha ut det bästa av sitt liv borde skaffa sig/plocka fram. Fokusera på ditt mål och släpp aldrig taget. Bestäm dig och gå in helhjärtat! Satsa!

"Där utmaningar finns finns möjlighet att utveckas. Ingen utmaning, ingen utveckling."
Utsätter du dig aldrig för utmaningar utan bara vill ha lätt för dig så utvecklas du inte. Vill du utvecklas och nå dina mål så måste du anta utmaningen!

"Det gäller inte bara att ha en bra mål bild, utan att sikta på rätt tavla och luta stegen mot rätt tak"
Att skaffa ett bra mål är såklart viktigt men det är också viktigt att lyssna och umgås med rätt personer så man får positivenergi och rätt kritik.

"Vissa lyser upp rummet när dom kommer, vissa när dom går. Lys upp rummet när du kommer och lämna rummet med härlig energi. Glad energi smittar lika lätt som dålig."
Om du inte har lust att vara glad så låt inte ditt dåliga humör gå ut över alla i din omgivning! Om du inte är glad själv så var glad för dom du tycker om! Det kommer smitta så umgås med glada människor och smitta dom med bra energi.

"Det du fokuserar på för du mer av."
Fokuserar du på ditt mål, når du det. Fokuserar du på att må bra, gör du det. Fokuserar du på att vara glad, så blir du det. Fokusera på BRA saker. Punkt.

"Det är inte att du har mycket att göra som gör dig stressad, det är tankarna på att du har mycket att göra"
.. Word!

Han sa även en kul grej om våra bästa vänner hundarna. Hundarna tittar aldrig bakåt - bara framåt.
Han hade smygit på sin fru och hund när han kom hem från jobbet en dag och hade rullat hunden favoritboll framför både matte och hund. Hunden tittade vart bollen var påväg och matte vart den kom ifrån.. (Nu blev ju matte otroligt förvånad såklart.. med tänk på saken).

Det är ju alltid sådär att man sitter där på föreläsningen och fylls av lycka och energi och när man kommer hem har man glömt hälften! Men känner ändå att jag fick med mig mycket bra! Lycklig lycklig och lycklig.. och proppfull av energi!

Imorgon ska vi åka 7 mil söder ut för att hämta lilla .. no-name.. ;) Nytrimmad och garanterat taggad till tusen! Blev mycket glad när Rikard ville följa med på utflyckten, stora schäferkillen som "inte ska ha nån liten hund".. haha! SÅ imorgon förmiddag ska blir familjen en vovve större! Längtar!

Fortfarande utan namn kommer lill-fisen hem till Sundsvall! Fina lilla flickan!
Barrongiz Almost Always True, 8 veckor
Blev ett lydnadspass med bästa Mimma och Nova innan vi åkte hem för middag och mys i soffan! Tack för trevlig träning gosan! Ni är sååå duktiga! Lydnadsklass 1 innan 2012 är slut! ;)

Nu ska vi lägga oss så det blir onsdag snaaaaaaaaabbt! ;)
/Tinan


2 kommentarer:

  1. Åh vad roligt X2!!
    Härligt med sånna där underbart glädjefyllda föreläsningar och helt fantastiskt underbart med en ny familjemedlem!! Gud vad gul! Grattis och lycka till med den lilla sparveln! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man borde verkligen göra såntdär oftare! :)
      Hihi ;) tack!

      Radera