Om oss i flocken

torsdag 7 juni 2012

AGNES

Igår hämtade vi en till familjemedlem i Vattrång (7 mil nedanför Sundsvall). En liten border terrier tik - Barrongiz Almost Always True. En 9 veckor gammal liten räserråtta! Som några av er vet så blev det ingen av den senaste kullen och blev då tipsad av den uppfödaren att höra med Barrongiz. Trude som har kenneln hade en tik kvar som hon ville ha på halvfoder och hon hade för mycket i sig för att bli familjehund, så när jag hörde av mig så blev vi nog båda lika glada! Lilla tjejen var en av dom i kullen som var mest bestämd och nyfiken och kampade som en galning ;) I lördags var vi och hälsade på och ofc var det love at first sight! Till och med Rikard blev lite nöjd när hon morrade och vann alla dragkamper mot syskonen!

Imorgon åkte vi och hämtade skruttan och since then har det varit fullt ös! Hon är skithhäftig verkligen! Hon blir lite fundersam i nya miljöer men det släpper fort och hon är otroligt nyfiken och framåt! Hon följer en vart man än går och struntar i högt gräs, bäckar, stockar och stenar - framåt marsh!
Igår dödade hon en grillkols-påse och härjade med sina nya leksaker!
Hon sov heeela natten och matte fick väcka henne för att gå ut och kissa! Äter, kissar, bajsar, sover som hon ska - Kanon!

Sover sött i mattes knä!

Avslappnad?

Både igår och idag har hon varit på Arken, idag med  betydligt mer attityd och självförtroende! Nosade på ben och leksaker och fick karameller av den snälla personalen ;)

Fick en fin namnbricka på Arken också!

Idag har hon även vart med när jag tvättat och städat och sedan blev det bilen till Härnösand! Första skyddspasset utan min bästa coach (Rikard).. Haha, känner mig duktig som klarade mig "själv". Moggie gjorde ännu ett kanonpass men som vanligt efter ett superpass så kommer lite backslag, MEN är grymt nöjd! Känns helt overkligt att känna hur LUGN hon är! Ni som träffat Moggie vet att.. Att vara lugn och harmonisk inte alls är hennes grej ;) Och att då klara av att vara det i skyddet är ju AMAZING. Lillfisen Agnes fick vara med ute och satt på första parkett och övervakade skydd, agility och rallylydand (två kurser samtidigt som vår skyddsträning)! Någolunda störning för alla hundar utöver skyddshundarna när vi piskar och skriker över hela anläggningen! OCH grymt häftigt med en klubb som kan ha IPOträning och agility och rallylydand samtidigt - Underbart!

Agnes


Ser och lär.


Med kopplet i högsta hugg!

NEJ, imorgon blir en lång dag så bäst man hoppar i säng! Hoppas att lillan sover lika bra inatt :) Hon lär väll vara lika slut efter dagens upptäckfärder som igår ;) Skyddsträning - Bet i kudde, vantar, väst, koppel, ärm, mammas näsa och öron :) OCH flirtade med de flesta! Och när vi kom hem fick hon och Ninja nå tokryck och hon flög som ett tort skin in och ut från köket till vardagsrummet, fram och tillbaka, fram och tillbaka! Snabbare än snabbats och gömde sig under vardagsrumsbordet! Och tio minuter senare snarkade hon i soffan! (Y)

Säger gonatt med denna ursnygga bild som tog när vi sov middag! Natti!

Sleeping beauty!
/Tinan

5 kommentarer:

  1. Vilken ursöt liten knodd :)

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig liten krabat hon verkar vara! Skönt att allt går bra! Kram på er! <3

    SvaraRadera