Om oss i flocken

fredag 2 november 2012

Tänkvärt

Har under ett års tid tjänat rätt dåligt, periodvis nästan ingenting eftersom jag startade företaget. Under samma år fick jag min bil och den har varit in på verkstaden 7-8 gånger, och jag har lagt ut över 40 000 på den. Har fått hjälp då jag behövt av mamma och pappa men har definitivt betalat mycket av de själv.

I måndags så hade jag trimmat lite hundar och innan den sista skulle komma tänkte jag gå ut för att köra fram bilen till motor- och cupévärmaren... MEN. Bilen vägrar starta. Hämtade den senast för två veckorsen då jag hade lagt typ 15.000:- på den.. Ville bara bryta ihop. Kan säga att min lön ligger rejält under den summan. Ont i magen hela veckan eftersom jag inte visste vad felet var. Igår hämtade Mekonomen bilen som stod vid jobbet (300m) och när telefonen ringde på eftermiddagen så fick jag en klump i magen. Svarade och fick glatt veta att det bara var någon säkerhetsknapp av något slag (extremt okunnig på bilar) som fått fnatt! Nu hade dom tryckt tillbaka den och bilen gick som vanligt! "Vill du komma och hämta den nu eller imorgon?" "NUUU!" skrek typ jag och sprang (ärligt talat) ner till Meko och fick stå i lite kö. Klurade med pappa vad det skulle kosta, dom hämtade ju ändå bilen osv. När det var min tur log han bara och sa "Kom med här". Vi mötte en kille som lagat min bil förut (är Mekonomens största stammis så känner typ alla) och han hade "lagat" den nu med! Dom log när dom berättade om felet och sa att jag inte behövde betala ett öre! Hade jag inte varit så hardcore bland folk så hade jag börjat storböla! helt ärligt lyckan av att se sin bil och åka iväg som inget någon sin hänt kändes helt otrolig!
Skulle efter detta leverera en nyklippt hund - Totalt euforisk på flera plan! Tror aldrig någonsin jag varit så glad och trevlig någonsin. OCH glädje smittar så kunden blev också på tokbra humör och skrattade med mig och kollegorna om händelsen!

Gud vilket ovanligt och töntigt inägg men ja!

Under denna vecka har jag också funderat runt detta. Hur naivt de än låter så måste man ibland inse att - De löser sig alltid. Jag har en underbar familj som alltid stöttar mig och det ska man ta vara på och det är viktigt att ha i tanken när trista saker händer.
Och.. Ja jo, min bil va trasig, hade kunnat gå på 15.000:- till MEN, vad mer finns i min omgivning. Har jag verkligen ingen anledning att ändå vara på bra humör? Jag har en fin pojkvän (som jag dessutom just förlovat mig med), jag har en supermamma och en superpappa, jag har fina vänner och under bara hundar, jag bor i ett gulligt hus, har tillgång tillbil (även om min egen inte funkar), har mat i kylen, har varmt inomhus året om, jag har en familj, jag har möjligheten att syra över mitt liv. Ja jo, de var ju jävligt djupt kanske många tycker, men hur många tänker så när man står där med trasig bil eller något annat problem? Mja inte så många.. Men vi har alla ett val. Jag trillade dit några gånger under veckan och satt och oroa mig och mådde dåligt istället för att lägga den energin på att lösa problemet om det skulle behövas. Som sagt väldigt djupt, men tänkvärd. Om du har 1000 saker att vara glad över, varför då inte försöka vara glad även om ALLT inte går vår väg. OCH, de löser sig.

Insåg just nu att det är fredag och det  betyder att det är lördag imorgon.. och tävling. Känner mig extremt oförberedd eftersom det hänt så himla mycket den här veckan! Hundträningen har kommit i andrahand! Vi körde lite igår inomhus, och som vanligt så är hon skitgasad när hon haft lite uppehåll så stoppade tillbaka energin och sparar den till idag ;) Typ! SÅ, efter jobbet blir det trääääning! Både lydnad och DRAG. Min finaste bruno börjar bli tjockis och jag måste börja springa om jag ska vara i någon som helst form när skidorna åker fram! SÅ, först lydnad sen löpning, kanoooon! Nu ska jag göra frukost till mannen i mitt liv och sen åka och klippa bland annat en kines (hehe kanske ska skriva chines, hehe). Ska unna mig något gott ikväll när jag ska få spendera en fredagskväll i lugn och ro med världens bästa kille och hundar på läääänge <3 Andas in, andas ut.. Njut.

Är så glad över bilen att jag blir världens tönt, sry, but that's me! ;)
/Tinan

5 kommentarer:

 1. Sötaste du. Du har så rätt, så rätt! Speciellt när det handlar om materiella saker som trasiga bilar/telefoner/datorer etc. Det är inte dom som är riktig lycka. Visst, det är ju jävligt surt när skiten inte bara kan funka, men som du säger så har vi ju våra vänner/hundar/föräldrar/partners och det är ju den kärleken som är det viktigaste. <3

  SvaraRadera
 2. Ibland ska man ha tur också! =)

  SvaraRadera
 3. Mina barn vet att vi är RIKA...definitvt inte på pengar. Men vi har varandra. Älskar å är trygga i vår familj. Jag har ett jobb jag älskar vi har tak över huvudet å kött i frysen. Rena å hela kläder. Djur runt oss och vi har alla ett ansvar gent emot varandra.
  Vi är otroligt lyckligt lottade. Å varje dag känner jag en tacksamhet över att ha mitt liv...så som jag mår bra av och vill ha det.
  Det är inte det materiella å pengar som är viktigast...nog för att visst skulle det vara "kul" att inte behöva tänka och planera.
  Viktigast är här å nu. Njut av livet du lever.
  Så det är så sant som du skriver.
  Du är en klok ung kvinna som kommer att komma långt fast det kan kännas tugnt ibland. Men du har DET å kom ihåg det!

  SvaraRadera