Om oss i flocken

tisdag 20 november 2012

Talangtrupp i IPO 2013/2014

Nästa år drar vi igång i stor satsning på unga IPO intresserade, vi är Rikard Näslund och Tina Sporrong tillsammans med delar av Svensk IPO-elit.

Vi drog igång detta projekt för några veckor sen och tycker det är dags att lägga mer fokus på sporten IPO. IPO hamnar ofta i blåsväder och blir ofta lågt prioriterat jämfört med andra burksgrenar, framförallt i ungdomsverksamhet. Vi som rör oss i unga kretsar vet att intresset och nyfikenheten för sporten är mycket större än vad folk tror och vill skulle vilja sudda ut en del av den "ful stämpeln" som sporten genom åren faktiskt har fått. Till att börja med vill vi ge dom som faktiskt håller på och vill ut på tävlingsbanorna en chans till en extra kick i träningen! Detta för att få ut en ny generation på tävlingsbanorna och öppna upp för en ny acceptens för ungatävlanden (kanske inte för att det inte vart accepterat men för att det är nått som gör att många unga tränar men få tävlar). Vi har några otroligt duktiga och framgångsrika ungdomar - Felicia och Frida inte minst men det finns så många fler som vill men kanske inte riktigt vågar. Vi vill ge dom en chans att under ett år få hjälp av otroligt duktiga och framgångsrika instruktörer och figuranter och domare, just nu ser detta mycket ljust ut!

Vi har fått otroligt härlig respons från de ekipage/instruktörer/figuranter/domare vi frågat om de vill delta i projektet! Vi trodde inte att reponsen skulle vara så bra och är superglada att så många vill delta. Vilka istruktörer och figuranter som ska delta är inte spikat helt ännu därför kommer jag inte att gå ut med dessa för ens allt är klart. Vi ska ju som sagt träna under ett år och det går inte alltid att boka in någon ett år innan man ska ses ;) Men jag kommer stolt att kunna erbjuda dessa ungdomar riktigt duktiga instruktörer, det vet jag!

Jag hoppas att detta ska bli precis så bra som vi hoppas och det känns jättekul att intresset för att hjälpa till har varit så stort! Vi är dock beroende av sponsorer då vi vill hålla kostnaderna på en så pass låg nivå att dom ungdomarna som bli uttagna ska kunna betala detta, annars försvinner ju hela vitsen!
Vi kommer att trycka upp träningsställ till ungdomarna och dom företag som vill vara med och sponsra kommer att ha möjlighet att få sin logga på samtliga plagg (Truppen kommer innehålla 12-15 ekipage). Om du och ditt företag vill hjälpa till att göra denna dröm och detta projekt möjligt så får ni jättegärna höra av er till oss eller maila oss!

Tina - 073-8469985
ipotalang@gmail.com



Målet är att uttagningen ska ske runt årsskiftet och att träningarna ska dra igång i mars/april och under året kommer vi att ses 9-12 ggr! 

Vill du kanske redan nu skicka din deltagaransökan så skickar du ett mail till samma mailadress på ovan! 
(Deltagar krav: Förarålder 15-25, hundens ålder 6 månader - 6 år OCH att ert mål är att tävla IPO)

/Tinan (& Rikard)

9 kommentarer:

  1. OJ vad spännande!
    Vart kommer alla träningar att hållas? Runt om i Sverige?

    SvaraRadera
  2. Största del i Stockholm/Västerås/Enköpingsområdet! :)

    SvaraRadera
  3. En mycket bra initiativ. Lycka till
    Med vänliga hälsningar
    Robert Jönsson/www.kustmarken.se

    SvaraRadera
  4. Suveränt initiativ! Önskar er all lycka med projektet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anna! Vi ska göra vårt bästa :)

      Radera
  5. Jäklar vad kul! Är själv 18 år och har en dobermann som jag gärna skulle vilja köra IPO med om han är lämpad för det, men det är så svårt att komma med i en träningsgrupp. SKulle gärna söka men bor för långt bort :(

    SvaraRadera