Om oss i flocken

måndag 12 november 2012

Lydnadsklur!

Hur ska en hund som gör detta i alla positionskiften/-ändringar, ingångar och halter? Tassen på foten varje gång. (Bilden är från en agilitytävling I guess så bortse helt från skallet, hehe.) Nu tävlar hunden i Lydnadsklass 3 och har börjat få avdrag i poängen för att "hunden belastar föraren". Ingen domare som dömt hunden innan har någonsin dragit för det eller ssagt något om det! Skulle vara kul att höra vad ni tycker! Någon kanske till och med har erfarenhet av det? (Hunden har ALLTID gjort så.)

/Tinan

3 kommentarer:

  1. Bacci kan göra det emellanåt och då knuffar jag till henne lite lätt med knät, vilket har funkat bra på henne.

    SvaraRadera
  2. min hund gör så ganska mycket och ibland skiter jag i det bara han har en fin position för övrigt :) Men skulle jag verkligen satsa på lydnaden skulle jag bara belöna när positionen är fin utan tassen på foten :)

    SvaraRadera
  3. Svårt. Min första tanke var att träna om position med kloss, men det kan ju egentligen göra det ännu värre, att hunden söker sig ännu mer till foten som target när man tar bort klossen. Så egentligen kanske det är så pass enkelt som att bara shejpa bort det? Bara belöna när tassen är på backe helt enkelt? :)

    SvaraRadera