Om oss i flocken

söndag 11 november 2012

Inomhus-premiär!

Idag var det inomhus-premiär för säsongen! Vi åkte till Söråker för att få "belöning" för att vi hjälpte till på tävlignarna i somras - 4 timmar agility i KLASS Arena! Vi var väll ett gäng på 16-17st och körde lite olika banor, fikade och snackade, mycket trevligt!

Ninja fick såklart köra och jag var ganska osäker på hur hon skulle reagera - Långt agilityuppehåll + avställd för lydnad och annat tränande ;) MEN, stjärnan visade prov på mognad och utveckling! precis rätt sinnesstämning genom hela träningen! Helt underbar att köra, även om det känns som att vi gick i slowmotion! Vi har varit tvungen att coola ner för att vara på en nivå där vi fortfarande kan FOKUSERA. Idag var det perfekt! Total lycka! Känner ändå att jag "springer på nålar" för att jag fortfarande är lite rädd att hon ska explodera. MEN, dags att matte skärper sig! ;)

Här kommer lite film från träningen! Lite småmissar men jag är mycket nöjd :)


Lilla Agnes fick också komma ut och springa på banan lite! Hon var väldigt intresserad av konstgräset och hade lite svårt att fokusera (men hon hade ju aldrig varit där så)! Men hon kampade fint och brydde sig inte det minsta om alla andra hundarna! Mycket stolt! :)

SÅ, ikväll somnar vi gott! Mina duktiga prinsessor!
/Tinan

8 kommentarer:

 1. Rääääääserråtta! Jag hann ju aldrig börja köra banor med Tok innan jag åkte, bara kortare kombinationer med mycket svängar för att han skulle lära sig tidigt att samla sig och svänga tight över hinder. Jag är liiiite rädd för klass 1-banor och raksträckor, haha! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tränar på tighta svängar, tro mig ;) Men vi måste lära oss att kommunicera bättre när farten ökar! DU, klass1-banor suuuuuger! Fan.. Känner att det kommer gå så jäkla mycket bättre i klass2.. Nu är det bara spring och ja.. Du förstår mig, det vet jag! ;)

   Radera
  2. Hihi, jo det tror jag absolut på! Dom göööör ju det, en såndär snabb hund är ju så himla svårstyrd. Jag förstår att du inte springer fortare, för då springer liksom hunden ännu fortare, hur fan det nu är möjligt, haha! Förstår dig preciiis. Elvis springer ju liksom aldrig fortare än mig, typ, men dom där stora är ju tvärs över planen innan man hinner säga "kör"!!

   Radera
  3. Fast se är jävligt kul när det funkar! Det underbart när kan hantera farten utan att dämpa den! Förståååå va coolt :D

   Radera
  4. Jaaa, det är ju det som är drömmen! Vissa ekipage ser ut att kommunicera med tankekraft och hunden bara svävar runt banan!

   Radera
  5. De är DET vi ska träna på - TÄNKELÄSNING! Mindre gråa hår på banan och inget panikskrik! KALAS!

   Radera
 2. Härliga filmer! Själva har vi precis börjat träna agility och tycker redan nu det är skit skoj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Agility är så otroligt roligt! Helt underbar sport!

   Radera