Om oss i flocken

söndag 1 januari 2012

2011 från början till slut.

2011

Januari
Mitt livsbästa dragsäsong drog igång, varje helg åkte jag, Rikard, hundarna och många andra dragsugna till Skiveds skidspår och åkte skidor, grillade, myste och tränade! Helt underbara helger som jag inte skulle byta mot nått! Saknar dom enormt. Februari 
ForshagaAkademins första skolmästerskap i drag! Många startade och många fina tider! Helt otroligt att alla kämpade så väl efter bara 6 månaders dragträning och knappt två månader i skidspåret. Otroligt nöjd och stolt över allas prestaation!
Skrev två reportage som skulle publiceras i Draghunden och ett i Brukshunden! Draghundens var mer fakta och så om vår dragverksamhet på skolan, medans det som publicerades i Brukshunden fick mycket stark respons av många läsare, hur kul som hellst! (Och jag själv börjar fortfarande gråta när jag läser det, och kommer förmodligen alltid att göra. 
Under prisutdelningen för skolmästerskapet så delade vi ut Motivationspriser för första gången. Något som visade sig vara väldigt jobbigt just då men väldigt kul! Idag har jag en helt annan inställning till mitt kursande och prestation över lag.. Att få dela ut pris till personer som verkligen behöver uppmuntran och en push i rätt riktning är så himla värt! Vi glömmer ofta dom som verkligen jobbar och står i bara för att dom inte tar sig hela vägen till ramljuset för att dom bär på en grymt tung last, även om deras arbete är en minst lika stor prestation (om inte större). 

I februari vågade jag inse att jag behövde hjälp och tog steget att erkänna det. Valde att söka hjälp och fick det. Mycket viktigt och stort steg i livet för mig. Tack Anna-Karin kurator på ForshagaAkademin, och tack Rikard <3

* Föreläsning med Fanny Gott om Shaping
* Säljarkurs i Karlskoga med ArkenZooMars
* Höll två kurser i hundsjukvård

April
Under april kom båda tidningarna ut med mina reportag! Blev hur bra och fint som hellst! Tack Julia Petterson som tog alla bilder till reportagen! 
I april tränade/höll jag i mitt sista träningspass med draggruppen. Efter detta lämnade jag helt över stafettpinnen till nya ledare. Hade aldrig väntat mig en sådan reaktion.. Träningen löpte på bra ända till vi skulle gå hem då någon kläcker ur sig "Tänk nu på att det är Tinas sista träning.. Så krama henne innan ni går hem!" och så var gråtkalaset igång.. Jag grät, alla grät.. Mina underbara finaste ni, föralltid i hjärtat. 
 Spenderade halva april i Strömsholm och varvade spårning med plugg! MYCKE vad det som skulle göras i pluggväg och läääänga satt jag med mina historiauppgifter......

* Gjorde högskoleprovet på Karlstads Uni.
* Deltog som draginstruktör på Pusselkurs i Mullsjö (SHU) - Träffade underbara människor som jag hoppas träffa och umgås med mååånga fler gånger! Maj
ForshagaAkademins andra skolmästerskap i drag skulle nu gå av stapeln (CaniCross)! Mitt lag vann, höhö! MEN, det var naturligtvis inte den största lyckan.. Den största lyckan var att se alla som tränat inför detta och hållt igång hela vintern! Herregud, tror ALLA kampade sina tidigare tider och alla hundar gick kanooon! Tårar i ögonen när jag tänker på det nu, helt otroligt! 
Vi hade prisutdelning skolmästerskapet i drag, lydnad, agility och IPO samtidigt som alla gruppledare fick dela ut motivationspriser till sina deltagare. MÅNGA tårar blev det på MÅNGA håll i salen. Glädjetårar.  

* Cesar Milan på Hovet!
* 2a placering på skolmästerskapet i lydnad, Frida och Ayla hade en halv poäng mer än oss ;) (LK1)
* Klarade Matte C-kursen, typ det jag är mest stolt över i hela mitt liv (nästan, iaf just då).
* Studentbalen 2011


 Juni
Studenten med världens bästa 92or.. Mina älskade vänner, och usch vad jag saknar er! Men, studenten var perfekt, ni är perfekta! Sjöng oss hela vägen till skolan, från skolan, till kyrkan. Väl där inne så blev det tyst och man blev.. tyst och det kändes konstigt. 
För första gången i mitt liv så förstod jag hur mycket jag hade åstakommit med mitt galna engagemang.. Stipendie för Årets Gymanasist (på Akademin), Royal Canins hundtränarstipendium och Idrottsskölden (den första som får det genom hundträning). Helt otroligt. Detta och avslutningen med gruppen fick mig att våga lite och tro på mig själv vilket ledde till att jag helt och fullt bestämde mig för att bli egenföretagere och en betydligt mer engagerad hundungdom.
Tack bästa klassen, ni är underbara och jag ångrar inte en sekund att jag flyttade 65mil. Ni är BÄST! 
I juni flyttade jag även tillbaka 55mil för att flytta ihop med min bästaste kille! Vi flyttade ihop och hyrde en lägenhet i Sundsvall! Allt kändes och känns rätt! Rikard fick jobb på Securitas och jag på ArkenZoo! Toppenbra!

* Firade 1årsdag med världens bästa Rikard!
* Utbildning Robur & Bozita
Juli
JOOOOOOBBBBAAADDDEEEE SSSOOOMMM EEENNN TOOOOKK! 
* Jag och Rikard fyllde 20!
* Gick på mitt första möte på Sundsvalls Buisness Region och började skriva på en affärsplan!

Augusti
Jooooooobbbbbb! 
I Augusti tog vi hem Moggie som projekthund med mål att tävla henne i IPO 2012. Min första riktiga skyddshund, eftersom det är jag som ska tävla henne!

* Ninja LP1 


September
Fick praktik av Arbetsförmedlingen och började trimma på ArkenZoo och stod även i ArkenZoos monter på HemmaMässan! Mycket hände i September och jag började på allvar fixa med företaget!

Oktober
Återvände till Forshaga och tränade och tävlade! Mycket bra tävling då jag och Ninja kom tvåa i vår klass och Rikard och Rex vann sin ;) 

* Ninjas första 1pris i LK2, första tävlingen med så galet rätt inställning och känsla! 
* Utbildning - Eukanuba!
* Ninja blev förklarade icke skotträdd! Med 4 på skottet för ett år sedan kan vi nu säga att allt det är i stort sätt borta! Nu finns det snarare något kul i smällarna ;)

November
I november trimmade jag för fulla muggar och ja.. I stort sätt bara det! Tiden har som ni förstår runnit iväg de sista månaderna och detta för att jag bara jobbat och haft massor att göra inför nystarten av företaget, detta samtidigt som jag ska utbilda en hund och träna min egen.. Inte så lätt i början att hinna med allt man vill. 
Åkte till Morgongåva på Trimutbildning på Trimkompaniet! Två riktigt roliga veckor med massor att lära, huuur kul som helst! 

* Basutbildning i trim på Trimkompaniet!December
I december ät trycket på trimmet nästan störst eftersom att alla vill ha sina hundar fina till jul, så hade en hel del att göra och i slutet av november var jag redan då nästan fullbokan fram till jul..

* Fick starta egetbidraget! 
* Var med och invigde inomhus hallen och är ansvarig för träningsgrupper i hallen! 


 .. 2012

Det som inte syns där är väll att jag spenderat detta år med världens bästa lilla familj.. Utan Rikard hade jag definitivt inte gjort allt de där.. Min bättre häft <3 Älskar dig! 

Vad hoppas jag med 2012 då?

* Att företaget får en bra start och rullar igång.
* Att mina kursprojekt blir verkligenhet. 
* Att Moggie och jag klarar vår IPO1a och att vi ställer upp på Schäfer SM senare i sommar!
* Att Ninja blir startklar i LK Elit och uppflyttad dit!
* Att jag och Ninja för debutera i agility och någon mer spännande sport
* Att jag och Berit kvalar till Stockholmsmässan i Freestyle
* Att jag får världens bästa hundår med min lika hundtokiga pojkvän!
* Att jag får åka till västkusten till släkten och njuta lite!
* Att året blir än mer rosa en 2011.
* Att jag får tid att tänka på mig själv och mina egna och kan känna mig alkopplad emellanåt! 
* Att jag TAR MIG TID för mig själv och mina egna och ATT JAG kopplar av emellanåt....!
* Att jag skaffar mig lite bättre självdisciplin och tänker lite innan jag får panik över onödiga saker.
* Att jag och hundarna får gå på roliga läger och kurser och träffa massa trevligt, duktigt och häftigt folk!
* Att en Canovillare flyttar hem till familjen Sporrong/Näslund (och kanske även en border terrier.. hihi)

Mja, typ så.. och säker tusen grejer till men to start with.


 Gott Nytt År allihop!1 kommentar:

  1. Finaste fina Tina! Nu fixar vi allt! :) /R <3

    SvaraRadera