Om oss i flocken

tisdag 3 januari 2012

Kursplanering inför 2012!

Har suttit några kvällar och försökt få ihop någon form av planering för 2012.. Just DET har jag inte gjort kanske men har i alla fall gjort kursplaner till x antal kurser! Herregud, tänk om man bara va tokrik och kunde baaara göra såna här roliga grejer! Förmodligen skulle man inte uppskatta det lika mycket då, men tanken är härlig! Det här är i alla fall vad jag kommit fram till:

  • Skaffa-hundkurs & Skaffa-smådjurskurs Januari 2012 (och förhoppningsvis fler under året)
    Kurserna är ett samarbete mellan Arken Zoo Sundsvall och Studiefrämjandet och riktar sig till nya djurägare. Smådjurskursen riktar sig lite mer mot barn medans hundkursen är lite tyngre teoretiskt.
  • Tant-kurs i Agility, vintern/våren 2012
    En kurs för den lite äldre kvinnan som vill aktivera sin hund! ;) En kurs som riktar in sig på agility såklart, men som inte kanske tokinriktar sig på tävling! Det ska vara aktivering och det ska vara kul! Heja panter tanter!
  • Kurs i ras- och hundkunskap, 4 kurser under 2012
    En kurs för sig som vill lära dig mer om din hundtyp eller ras. Det kommer ofta in personer i butiken (Arken Zoo Sundsvall) som inte vet något alls om sin ras MEN som vill lära sig. Denna kurs kan man också gå om man funderar på att skaffa hund men inte bestämt sig för precis vilken ras man vill ha!
  • Grundkurs i klickerträning, 4 kurser under 2012
    Precis vad det låter som! Även här har vi många som kommer till butiken och frågar hur man gör och vad det går ut på osv. Ingen avancerad kurs men vi kommer gå inom grunderna och tankar kring träningsmetoden.
  • Aktiveringskurs för kamphundar, våren 2012
    En kurs som riktar in sig på aktivering till just den här typen av hund! På schemat kommer det stå allt mellan canicross, weightpull och spår och lydnad. Ekipagen kommer få chansen att träna några olika sporter och hitta sporten som passar just dom! Vi kommer även att ha mycket teori under kursens gång - träningsmetoder, mentalitet och sportinfo (alltså information om sporterna vi går igenom)!
  • Canicross och Friskvårdsläger för Ungdommar sommaren 2012Ett läger som jag bara TOKHOPPAS blir av! Har massa roliga idéer och har dessutom hittat en toppen föreläsare i friskvård/rehab (som bland annat kommer kunna föreläsa om viktiga saker att tänka på när man tränar drag och andra fysiskt påfrestande övningar, och även prata om upp och  nervärmning och stretching), superkul! De kommer bli ett träningsläger för så väl människa som hund, och vi kommer under några dagar ägna oss åt framförallt canicross men även andra sporter som aktiverar kropp och hjärna! ;)
    Så ett läger med massa träning varvat, roliga föreläsningar och hundmys!

    (En extra tanke är också att ha en helg någon månad senare med uppföljning! Så man efter lägret kan åka hem och träna och sen ta en helg i slutet av sommaren då man träffas igen och kör drag, pratar utvecklig och problemlösning osv.. Mmm, det är en plan..!)
  • Ungdomsläger sommaren 2012
    Hoppas att den nyuppstartade hundungdomen Timrå HU ska hålla något sådant, ska försöka fixa ihop något! Vi har en grymt fin klubb med massor av möjligheter och förhoppningsvis massa taggade ungdomar! ;)
Mja, har några idéer ;) Får se vart det slutar! Idag ska jag ringa lite samtal och hoppas få in några av kurserna i kalendern! Ska även snacka med sponsorer och lite annat, och ikväll blir det att packa in Ninjan i bilen och dra till inomhushallen och träffa Team Härnösand! Ninja börjar känna sig hemma där nu ;)




Har uppdaterat på SBK tävling och kollat lite på tävlingar.. Hoppas veeerkligen att det komma in fler agilitytävlingar i området annars verkar det som att det blir TRE på hela sommaren.. HM! Aja vi får se, lydnadstävlingar fanns det som vanligt gott och och lika så IPO.. Nervositeten för IPOdebuten börjar kännas i kroppen.. Dags att plocka av Moggie för semestern som hon varit på på i två månader? Herregud, vad har jag gett mig in på? :D Aja det blir nog bra! Hoppas även komma ut och tävla svenskt bruks under 2012.. Men med Moggie eller Ninja? Den som lever får se :)

Nu blir det hundpromenad och senare en sväng till jobbet förmodligen innan man drar till hallen!

Ha de gott!
/Tinan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar