Om oss i flocken

torsdag 16 augusti 2012

6 hundar, 6 intervaller

Två trimningar idag, gick rätt fort så kom hem vid 15.00, GÖTT! Bestämde mig snabbt för att koppla av till att det bivit lite svalare, typ tokvarmt ute! Väntade och väntade.. och väntade och väntade. Tillslut  sänkte sig solen och det fick bli dags! Packade in alla 6 hundar (vi är hundvakt åt schäferhanen Hasko) i min lilla berlingo och drog till klubben! Som tur är så är det bara typ 3 km dit, för självklart glömde jag DÄCKEN till kickbiken.. Jag kopplar bort dom för att få plats med den i bilen och såklart stod dom kvar hemma. Jahapp, bara att vända, and so I did!

Tillbaka igen blev det dags att sele på och koppla upp och övertala Cross om att jag visst skulle komma tillbaka och att han, för sitt eget bästa, inte bör förstöra min tygbyr - gick bra. Körde intervaller längs en grusväg - 1kms intervallet 6.

Första två: Ninja & Moggie
Andra två: Ninja & Rex
Sista två: Moggie & Hasko

Det känns alltid lika komiskt att säga det men herregud, Ninja är överlägsen. Dom andra tre blev helt sluuuut efter intervallerna (troligen ännu mer pga värmen) men Ninja springer och drar som en galning oavsett. Underbara lilla hund! Hasko var nästbäst och sprang på skitbra första vändan, andra kändes det som att han glömde bort lite vad vi gjorde ;) Moggie och Rex förblir latmaskar när vi inte har någon "smaskig" hare!

Ninja - Agnes - Cross - Hasko - Moggie - Rex


Efter 6km på kikbiken kändes det ordentligt i högerbenet och eftersom hundarna var trötta så varvade vi ner längs skogpromenaden runt sjön, 40 minuters promenad + simning för de stora! Cross tog ett eget initiativ till ett dopp av bara farten när de andra fyra stora flög i! Meeen.. lite läskigt är det fortfarande. Agnes håller sig på torra land och snor de storas pinnar när de kommer upp ur vattnet.. eller snarare FÖRSÖKER ta deras pinnar och misslyckas och tar en egen och "lossas" att hon tog deras och springer malligt runt och visar upp sig.

Väl hemma bjöds det på mat, hade fått med mig lite färsk foder hem från jobbet vilket var MYCKET uppskattat! ;) De som sprang framför kickbiken fick varsin återställare - Eukanuba High Calorie efter avslutat arbete blandat med vatten! Tycker det är skönt att ge dom något sådär efteråt som hjälper dom att återhämta sig! Tycker dom funkar kalasbra! SÅ, nu ligger alla mätta och belåtna och sover gott! :)

Anmäld till 7 agilitylopp nu också - tre i helgen och sen fyra om någon vecka! Ska bli kalaskul, kommer att åka med trevligt sällskap båda vändorna och det är ju halva grejen! Superkul!
Måste anmäla till IPOtävlingen, någon LKL3a och en appell också.. Hmm.. Får bli när lönen kommer ;)

Nu blire natti natti för oss på Ödenvägen i Timrå! Sov gott!
/Tinan

2 kommentarer: