Om oss i flocken

tisdag 17 mars 2015

17 mars (2)


SPÅRTRÄNING. 

Idag la jag 4 stycket 50m långa spår (på grus) parallellt på en stor grusplan och jag ska fortsätta lägga upp träningen på ett snarlikt sätt är min tanke. För att bygga upp uthållighet och ändå ge henne andrum mellan spåren. 
Kommer försöka lägga in något asfaltsspår om nästa pass går bra! Kollade av första passet men då var det lite för svårt för henne att fästa upp. Kommer förlänga i takt med att jag känner att koncentrationen och uthålligheten utvecklas. 

Vi tränar föremål utanför spåret. Kakan kommer att lägga sig vid föremålet. Den träningen går klockrent. Fick nått hjärnsläpp idag och tränade frysmarkering men ja.. Lär inte ta så lång tid för henne att "glömma" de passet och återgå till LIGG. Ninja har frysmarkering så jag antar att jag blande ihop situationen.. Tur hon är en tacksam hund i mångt och mycket.

Jag har iaf verkligen fått mersmak för spåret.. Känns kul, och det är ju så enkelt att lägga och gå hårda spår till en början eftersom vi inte behöver någon längre liggetid och inte lägger så långa spår. Idag gick jag tex ut alla fyra spår och gick dom direkt efter. Känns kul mitt i allt annat kaos.. 

Imorgon ska Ninja få åka till Anna och Björn så jag får lite avlastning.. Väldigt mycket runt om just nu och jag känner inte att tiden finns till för två hundar. Och Ninja blir allt för påverkad av hur jag mår. Det tär på en.. Eller oss båda. Min finaste lilla kelpiehund.. 


1 kommentar:

  1. Hej

    Tänkte få fråga hur man gör när man lägger upp en sån här spårträning? Jag är helt grön på allt detta men är lite sugen på att få pröva med voffaren här hemma. Han är en pumi med glatt humör som i regel alltid är sugen på aktivitet men som egentligen aldrig fått denna typ av utmaning. Nu vet jag inte om han är lämpad till spårträning(?), men att döma av hur han beter sej när man går i skogen så är det något han gärna själv sysselsätter sej med.

    SvaraRadera