Om oss i flocken

torsdag 13 mars 2014

Gå din egen väg

Låter ju klyschigt men lite sanning ligger det väll i det. Tycker man låser sig lätt i "metoder" och är mer intresserad av HUR än VARFÖR. 

Har börjat nosa på fotposition och target med Oreo. Visar in henne i fotposition - Med godis. För att "det är ju så man gör" lite grann.. Mm. Men Oreo blev inte så imponerad.. Karameller är goda, men dödar vi för dom när vi arbetar? Nä. Samma sak när vi skulle klicka in targeten. Lite "ja ja".. Efter att ha pratat lite med en vän och tänkt lite på vad mina lärare pratade om i Forshaga slog det mig.. Man kan inte utgå från metod, man måste utgå från hund. SÅ igårkväll blev det positionsträningen med KAMP som belöning. Med rätt belöningsplacering gick det kanon och med mycket snabbare och bättre resultat än innan. KADISCH. Samma sak med targeten. Vi måste lära oss att vänta ut, blev lite "alla väntar på BOMBEN men ingen hoppar".. Stor förväntan men inte riktigt helt klar i uppgiften. Så fokus låg lite fel men de löser vi nästa gång MEN det gick trotts de betydligt bättre! Bättre attityd i båda momenten, bättre självkänsla och bättre kommunikation. 

Så kort och gott så ska vi vandra vidare på våran egen väg! Självklart inspireras av andra men utgå ifrån oss själva, känns som något jag borde tänka mer på de i Ninjas träning också.. Som i allt annat glömmer man lätt sig själv ;) 

Saknar min lilla kelpie-hund som är och tävlar drag utan matte, Vindelälvsdraget fr att vara exakt! Nästa år följer matte med! 

Imorgon är sista arbetsdagen innan vi går på helg! Vad ska vi göra i helgen då? JO! Vi ska spårdebutera, miljöträna och kanske blir det även lite agility :) 


2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag har ett litet förslag som innehåller rabatter på hundfoder! :)

  Om du är intresserad, maila mig gärna, Sarah@zoozoo.com!

  (Ps. Vi har en fototävling, "Sveriges Gulligaste Djur" hos oss, 1:a priset är ett presentkort på 10 000kr!)

  Länk till fototävling: http://www.zoozoo.com/sv/photos

  SvaraRadera
 2. Håller helt med dig! Man ska inte snöa in sig på metoder, utan läsa sin egen hund och anpassa träningen efter det. Man blir så begränsad om man tänker sig att man bara ska använda en metod =)

  SvaraRadera